Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Een goede zonnebril, waar let je op?

Het is super mooi weer, de zon schijnt, er is bijna geen wind en er is geen wolkje in de lucht te bekennen. Je wilt lekker gaan zonnen, maar wacht! Waar is je zonnebril? Oh nee, die ligt nog thuis!

 

 

Herken je dit? Dat moet haast wel, want het is namelijk bewezen dat 80% van de Nederlanders op een zonnige dag zijn of haar zonnebril vergeet mee te nemen. Dat terwijl het zo’n leuk accessoire is. En daar komt ook nog eens bij dat het super slecht is voor je ogen als je de hele dag in de zon zit te turen.  

 

UV-straling

De UV-straling die de zon uitstraalt kan zorgen voor o.a. staar maar ook voor onherstelbare oogschade. De kans is groot dat als je vaak je zonnebril vergeet of als je niet eens een zonnebril hebt, last krijgt van slechtziendheid als je ouder wordt. Dus kort samengevat, naast  het gebruik van zonnebrand is ook een zonnebril echt van belang.

 

De meest gekozen damesmodellen

Een goede zonnebril, waar let je op?

Als je een zonnebril koopt , doe je er goed aan te letten op de volgende aspecten :

  • De zonnebril moet 100% UV-bescherming bieden (UV400 of 100% UV filter).
  • Dat de zonnebril groot genoeg is voor de gehele ogen en goed aansluit op het gezicht. Hierdoor kan de UV-straling niet via de boven-, onder- en/of zijkant de ogen binnendringen.
  • De zonnebril absorbeert (minimaal) 75% van het licht.

 

Let op: Het is niet waar dat donkere glazen beter beschermen dan lichtere glazen. Het gaat om wat op het label staat, kijk dus goed hoe hoog de UV-bescherming is voordat je de bril koopt.

2 populaire herenmodellen

Hippe modellen 

Naast dat een zonnebril dus veiligheid bied, wil je er natuurlijk ook nog fashionable uitzien met je zonnebril. Heb je nu nog geen flauw idee wat voor een zonnebril je wilt hebben of vind je het gewoon leuk om te kijken naar de verschillende modellen? Bekijk hier dan alle zonnebrillen. Of scroll even naar onderen om onze favorieten te bekijken! 

 

vrijdag 22 juni 2018
Roos
zonnebrillen, zomer