Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Watersporten

Als je denkt aan sporten, dat zul je waarschijnlijk het eerste denken aan sporten zoals voetbal, hockey of tennis. Dat komt doordat de sporten in het water nog redelijk on bekend zijn. Maar toch zijn er genoeg soorten sporten die in of op het water plaats vinden.

In het water


Er zijn veel sporten te bedenken waarbij het nodig is dat de sporters zich in het water te bedenken. De sporten waarbij de sporters in het water moeten zijn, vinden vaak plaats in de zwembaden. De zwembaden zijn perfecte baden om de sporten uit te oefenen. Het water is op tempratuur en er is overzicht. Daarnaast zijn de zwembaden altijd beschikbaar. Het water is schoon, waardoor de kans op ziektes kleiner worden.

 

Zwart Nabaiji zwempak van Decathlon, past elk figuur

 

Teamsporten

Er zijn genoeg sporten te bedenken die plaatsvinden in het water. Dit kunnen sporten zijn die individueel uitgevoerd worden, maar er bestaan ook zeker teamsporten in het water. Deze teamsporten worden vaak als erg zwaar ervaren. Je moet een goede behendigheid hebben in het water, fanatiek zijn en daarnaast ook nog eens als een team de tegenstander verslaan. Je hebt veel kracht en uithoudingsvermogen nodig als je fanatiek aan het sporten bent in het water. Sommige sporten vinden zelf onder water plaats waardoor je genoeg zuurstof mee onder water moet nemen om het spel gaande te houden.

 

 

Individuele sporten

Er zijn ook een aantal individuele soorten sporten die in het water uitgeoefend moeten worden. denk dan bijvoorbeeld aan wedstrijd zwemmen. Bij alle water sporten is het uithoudingsvermogen van groot belang. Zo ook bij deze. Je zult veel met je hoofd onder het wateroppervlak zijn, waardoor er minder momenten zullen zijn om zuurstof tot je te nemen. Om je zo snel mogelijk te kunnen bewegen tijdens de zwemwedstrijden, is een gestroomlijnde outfit van groot belang. De haren allemaal in een badmuts, zodat ook deze geen weestand bieden of in de weg zitten.

 

Op het water

naast het feit dat er in het water gesport kan worden, is het ook mogelijk om op het water te sporten. Op het water sporten betekend dat ze een hulpmiddel hebben om boven het water te blijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een surfboard of een bootje. Ook deze variant van watersport is erg intensief. De sporten worden vaak buiten uitgevoerd, op natuurlijke wateren. Daar is genoeg ruimte om te oefenen.

 

 

Individueel of samen?

De sporten die op het water plaats vinden, zijn vaak sporten die alleen uitgevoerd moeten worden. Toch wordt er geadviseerd om altijd samen met een groepje deze sport uit te gaan voeren. Op de natuurlijke wateren is er minder zicht op wat er met jou als sporter gebeurd. Het aan zijn dat er iets misgaat, dan is het verstandig dat je iemand bij je hebt die je in de gaten kan houden en alarm kan slaan. Naast het feit dat het veilig is om iemand mee te nemen, is het ook leuk om iemand te hebben om plezier mee te maken tijdens het sporten. Houd elkaar dus goed in de gaten, maar maak vooral veel plezier samen.

 

 
vrijdag 5 juni 2020
Lizz