Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Beginnen met zwemmen

 

Zwemmen is ontzettend leuk om te doen! Maar wel zijn er wat tips die goed zijn om te weten als je net begint met zwemmen. Wij gaan ze je allemaal vertellen. 

 

Verschillende soorten zwemsporten

Zwemmen is voor iedereen, van jong tot oud. Het houdt je fit en gezond en er is weinig kans op blessures. Er zijn verschillende zwemsporten zoals, zwemmen, waterpolo, schoonspringen en synchroonzwemmen. Het is dus slim om met een van de zwemsporten te beginnen en daarna toe te werken. Als je die dan onder de knie hebt kun je misschien iets anders te proberen.

 

Mensen die starten met zwemmen staan nog aan het begin van het zwemtraject, maar hebben daarentegen zoveel te verbeteren. En dat maakt het zwemmen juist zo leuk! Wel kan je als je begint met zwemmen je goed voorbereiden met de volgende dingen. 

 

Begin en eindig steeds je training in het zwembad met het nemen van een douche en voetbad. Informeer je over de regels van het zwembad en over de richtlijnen die het zwembad waar jij heen gaat heeft. Dit is belangrijk zodat je niet word aangesproken op iets dat niet mag een je een onprettige ervaring krijgt met zwemmen. 

Draag een comfortabele zwemoutfit die je goed zit, aansluit maar niet tegenwerkt. Het gebruik van een goede chloorbril is ook aan te raden maar is niet noodzakelijk. 

 

 

Het is belangrijk voor een beginnende zwemmer om met een pak discipline aan de slag te gaan en het training’s schema goed aan te houden, kies dus ook vaste tijdstippen om te gaan zwemmen zodat het in je ritme komt. 

Zoek een trainingspartner, samen zwemmen is namelijk nog leuker en werkt motiverend om je doel te bereiken. Ook kan je aan het zwembad personeel vragen naar eventuele groepssessies. Om maagklachten te vermijden eet je best een lichte maaltijd uiterlijk 2 uur voor je vertrekt. Speciale sportvoeding en drankjes zijn niet nodig als je minder dan een uur zwemt. Neem water, een suikervrij drankje of een stuk fruit mee en zorg dat je goed voldoende drinkt. 

 

 

 

 

Als je met deze tips in je achterhoofd begint aan je eerste zwemtraining stap je er veel zelfverzekerder in en gaat het misschien wel veel beter dan dat je ze niet wist.

vrijdag 18 maart 2022
Lizz