Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Snel bruine benen do’s and don’ts

Iedereen die van zonnen houdt vraagt zich wel eens af hoe je nou het snelste bruin wordt zónder te verbranden. Word je nou sneller bruin zonder zonnebrand te gebruiken? Word je sneller bruin bij het water? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet zodat je na het doorlezen van dit artikel precies weet hoe jij supersnel én veilig een mooi kleurtje krijgt. Lees je mee?

 

Snel bruin worden do’s and don’ts

 

Bruin worden zonder te verbranden

Je benen zijn nog melkflessen en dan nog niet eens van je buik te spreken die je maar snel verstopt achter een mooie tankini of badpak. Je droomt van een mooie egale bruine huid zoals bijna iedereen om je heen lijkt te hebben, maar hoe doen ze dat toch? En ook: hoe word ik binnen een paar dagen ook zo getint zodat ik me niet meer hoef te schamen voor mijn spierwitte huid?

 

  

 


 

Snel bruin met zelfbruiners en bronzers

Oké, oké, dit is een beetje cheaten, maar je hebt tegenwoordig fantastische zelfbruinende bodylotions op de markt en ook van die serieuze zelfbruiners waarmee je vanaf dag twee al in een mooie bikini (met je blote buik dus!) kunt flaneren. Die laatste zijn veel geconcentreerder dan de lotions en werken dus nog veel beter. Zelfbruinen doe je in stapjes en dag voor dag zodat je het mooi gelijkmatig opbouwt. Je ziet na de eerste dag al resultaat en na 3 of 4 dagen kan je al verbluffend bruin zijn. Vind je dat te langzaam gaan, dan smeer je het zelfbruinende middel aan het begin van de dag én aan het eind van de dag op je huid. Na een paar stranddagen kan je het gebruik van de zelfbruiner afbouwen en je ware bruine kleur tonen. Wauw, dat is nog eens snel bruin worden! Gaat zelfbruinen je wat te intens, dan heb je ook nog verschillende bronzers waarmee je sneller en dieper bruin wordt en gels met een actief ingrediënt dat de productie van melanine stimuleert en het natuurlijke bruiningsproces activeert.

 

 

Sneller bruin aan het water

Het is waar dat je sneller bruin wordt op of langs het water. Dat komt doordat water uv-stralen weerkaatst waardoor de bruining sneller gaat dan in je tuin of op een balkon. Maar: PAS OP. Voor je huid is het daardoor ook gevaarlijker omdat je hierdoor sneller verbrandt, waardoor kans op een huidziekte (zoals huidkanker) ook vergroot wordt. Smeer je dus heel erg goed in! Om erachter te komen welke factor je het beste kunt gebruiken bij jouw huid, kan je ons blog vol adviezen en tips over zonbescherming lezen.

 

Word je met zonnebrand op minder snel bruin?

Het is belangrijk om net zoveel van een hoge factor op je huid te smeren als van een lage factor zonnebrand. Zie een factor maar als een zeef, een hoge factor heeft kleine mazen en een lage factor zonnebrand heeft grote mazen. Bij die lage factor ben je dus minder goed beschermd. Factor 30 is voor volwassenen het beste. Je wordt er bruin van terwijl je toch goed beschermd bent tegen de UVB straling. Niet alle zonnebrandmiddelen zijn even goed. Het grote verschil zit hem in het type straling waartegen het middel beschermt. Sommige beschermen alleen tegen UVA-straling en minder tegen UVB. Kies dus altijd voor een merk dat op de verpakking vermeldt dat het beschermt tegen UVA én UVB-straling. Zonnebrandcrème voorkomt verbranding door het filteren van uv-stralen, maar het houdt de productie van melanine (dat is het pigment in je huid dat jou een bruine kleur geeft) niet tegen. dus ja, het goede nieuws is dat je met zonnebrandcrème dus gewoon een kleurtje krijgt!

 

 

 

Bescherm je huid goed!

Misschien helpt het om te bedenken dat het mooie bruine kleurtje dat je straks krijg er niet voor altijd op zal blijven zitten. Meestal is het na een paar weken alweer weg. De huidziekte die je door onbeschermd zonnen kunt oplopen gaat misschien nooit meer weg. Dat wil je toch liever niet riskeren. Smeer jezelf daarom in elk geval 20 minuten voordat je gaat zonnen goed in en smeer daarna iedere twee uur én ook meteen na het zwemmen (zelfs als je een waterproof zonnebrandcrème gebruikt hebt!). Zo blijft je huid goed beschermd en kun je niet verbranden, maar word je toch snel bruin en bikini-proof!

PS Scroll nog even naar onderen want daar hebben we een collectie zwemkleding voor je verzameld die heel mooi zal staan bij je bruine tint!

 

 
zondag 18 augustus 2019
Roos
bruin worden, zonnen, tips