Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Je bikinimaat berekenen, dat doe je zo!

Tegenwoordig kopen de meeste vrouwen een bikini online en niet meer in de winkel. Het kopen vanuit een webshop heeft heel veel voordelen,  het is vaak veel goedkoper door allerlei acties, kortingen en codes die je op internet kunt vinden. Bovendien zie je alle bikini’s die te koop zijn binnen een paar klikken en heb je daardoor ook veel meer keus. Wel is het belangrijk dat je weet welke maat je moet kopen en moet je dus de juiste bikinimaten berekenen voor je bovenstukje en je bikinibroekje. Hoe je dat doet lees je in ons stappenplan. Vanaf nu nooit meer een te grote of te kleine bikini maar eentje die perfect past.

 


Bikinimaat berekenen dat doe je zo

 

De juiste cupmaat berekenen

Weet jij wat jouw cupmaat is? Laten we daar eens mee beginnen. Veel vrouwen denken wel dat ze het weten, maar het schijnt dat heel veel dames hun eigen maat verkeerd inschatten en deze nog nooit serieus gemeten hebben. Dan kan je nog wel eens voor verrassingen komen te staan en zal je zien dat het bikinitopje die je voor ogen had ineens wel fantastisch staat. Het is dus belangrijk om even de tijd te nemen om je cupmaat te berekenen. En dat gaat heel eenvoudig online, het enige wat je nodig hebt is een meetlint en that’s it!

Bereken je omtrek en bereken online

Met de centimeter ga je de omtrek van je borsten opmeten. De maten van de bikinitopjes kun je vergelijken met de maten van een bh. De letters in de bh staan voor de bovenwijdte (cupmaat A,B,C,D etc.). De cijfers in de bh staan voor de omtrek (70,75,80,85 etc.).

 

Volg deze eenvoudige stappen voor de berekening:

  1. Meet de omtrek ter hoogte van je tepels. Dit is je bovenwijdte.
  2. Meet de omtrek net onder je borsten. Dit is je onderwijdte.
  3. Ga naar www.berekenen.nl, voer deze gegevens in en je bikini top maat wordt meteen getoond.

 

Let wel: Je cupmaat is ook afhankelijk van de vorm van je borsten, zijn ze rond of peervormig of puntig. Hoe weet je dan uiteindelijk dat je echt de goede maat hebt gevonden? Dit weet je pas echt zodra je je bikini in huis hebt en de top gaat passen, want een bikinitop moet goed aansluiten op het borstbeen en ook de achterzijde moet natuurlijk goed zitten. Om dat te controleren buig je voorover en laat je je borsten in de cups vallen, waarna je de sluiting op het minst strakke haakje doet. Check in de spiegel of de achterzijde op ongeveer dezelfde hoogte zit als de voorzijde. Zo niet, dan kan je de bandjes nog wat verstellen en let er ook op dat je bovenstukje jouw borsten de steun geven die ze nodig hebben. Als je niet tevreden bent kan je je bikini altijd nog ruilen, maar door bovenstaande berekentool zit je bijna altijd goed en heb je grote kans dat je bikini lekker zit en perfect bij je lichaam past.

Juiste maat bikinibroek berekenen

Natuurlijk is het belangrijk dat je bikinislip ook prettig zit. Deze mag niet te strak zitten en ook zeker niet te los, want niets vervelenders dan een broek die afzakt. De confectiemaat wordt aangegeven met de letters XS, S,M,L ,XL of XXL of met de maten 34, 36, 38, 40, 42, 44. Hoe weet je nou welke maat bikinibroek jij hebt? Gelukkig kan je bij veel merken het topje en broekje los van elkaar kopen zodat je altijd zwemkleding hebt die goed bij jouw figuur past. En net als bij het bepalen van je cupmaat, gebruik je bij het bepalen van de juiste broekmaat je meetlint.

Het meten van de omtrek van heupen en taille:

  1. Pak je meetlint en meet de omtrek van je heupen. Dit meet je over het wijdste gedeelte van je onderlichaam met je voeten naast elkaar. Haal het meetlint van achter je billen naar voren en meet daar waar je dijen het volst zijn. Trek het meetlint niet te strak en verzeker je ervan dat het lint horizontaal is.
  2. Pak je meetlint en meet de omtrek van je taille. Dit meet je op het smalste gedeelte van je bovenlijf. Om je taille te bepalen buig je naar voren en kijk je waar jouw taillevouw zit. Meet vanaf de rug en trek het lint rond je lichaam. Trek het meetlint niet te strak en verzeker je ervan dat het lint horizontaal is.

Omrekenen goede bikini maat broek

Gebruik daarna onderstaande maattabel als indicatie om de juiste maat om te rekenen (let op: dit kan verschillen per merk zwemkleding!):

Tips en advies over de bikinimaten

Het is belangrijk om te weten dat kledingmaten verschillen per land. Een Nederlandse maat 38 komt overeen met maat 40 in België en maat 44 in Italië. Komt jouw favoriete bikini uit een ander land? Houd hier dan altijd rekening mee. Is de maat van de bikini uit een ander land met een S, M of L aangegeven? Dan komt dit wel overeen met de Nederlandse maten S, M en L.

 

PS Een baby bikini maat komt overeen met de kledingmaat van je kindje. Stel je dochter heeft maat 62, dan kan je ook badmode kopen in die maat.

 

 

 

zaterdag 16 september 2017
Roos
bikinimaat berekenen, advies, opmeten, bikinitop, bikinibroek, maat, maattabel