Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Heeft jouw bikinitop wel de goede maat?

Zoek je een bikinitop in de juiste maat, dan is het belangrijk dat je de juiste bh-maat weet. Maar.. wist je dat bijna elke vrouw en elk meisje die een bh draagt de verkeerde maat draagt? Grote kans dat jij dan ook de verkeerde bikinimaat draagt! 
 
In dit artikel leer je: 
 1. Hoe het kan dat bijna elke vrouw en elk meisje de verkeerde maat BH draagt  
 2. De enige echte juiste manier om de juiste maat BH (dus ook bikinitop) te berekenen
 
bikinitop bh maat berekenen
 

Bijna elke vrouw draagt verkeerde maat BH

 

Wedden dat als jij een vrouw of een meisje bent je op dit moment de verkeerde maat BH draagt? We zullen je uitleggen hoe dit kan. Wanneer je ooit eens een speciaalzaak in ondermode bent binnengelopen en je je maten hebt laten opmeten, dan ga je ervanuit dat dit goed gebeurt. Maar niets is minder waar.
Ze gaan namelijk 2 dingen meten: 
 • Je omvang (ook wel onderwijdte, onderborstwijdte of onderbustewijdte genoemd) 
 • Je borstomvang (ook wel borstwijdte of bovenwijdte genoemd) 
Om je omvang te meten (voor de bikiniband die onder je borsten doorloopt en deze dus steunt) gebruikt men een meetlint en trekt deze achter je rug om naar voren, vlak onder je oksels langs. Waarom daar gemeten wordt is een groot raadsel, want het verschil tussen die plek en de afmeting op de werkelijke plek waar die band komt te zitten (onder je borsten dus!) is dikwijls zo groot dat je daardoor een slecht zittende bh krijgt aangemeten. Maar daar blijft het niet bij; om je borstomvang te meten, mag je in de winkel je bh of hempje aanhouden, terwijl je alleen maar een betrouwbare en juiste meting krijgt door op de blote huid te meten. Grote kans dat je dus een BH maat krijgt geadviseerd die helemaal niet goed zit! 
 

Wat heb je nodig 

 

Om je bikini bh maat te berekenen heb je alleen maar een simpele en soepele lintmeter nodig en eventueel een papiertje en een pen als je geheugen niet al te best werkt.  
 

De cijfers en de letter, wat betekenen die? 

 

Waar staan die cijfers en letters voor in het label van een bh / bikinitop? Eigenlijk heel simpel als je het eenmaal weet: De nummers staan voor je omvang in centimeters (=de lengte van de band rondom) en de letter staat voor je borstomvang. 
 

Bikinitop maat berekenen

 

Ga je een bikini kopen, dan gaan we nu uitleggen hoe je jouw bikinimaat bepaalt. Het gaat hier dus om de bikinitopmaat en niet om de maat van het broekje (want dat is een ander hoofdstuk en veel gemakkelijker). Je kunt jezelf prima opmeten en je zult verbaasd zijn hoe makkelijk dit is. Volg deze instructie stap voor stap op en je zal aan het eind ervaren hoe geweldig een echt goed passende bikinitop zit. 
 
Omvang meten 
 
omvang berekenen bikinitop
 
 1. Pak het meetlint
 2. Zorg dat je naakt bent en geen kleren draagt 
 3. Leg deze rondom je middel, precies onder je borsten, daar waar de bikiniband komt te zitten
 4. Adem uit en zorg dat het meetlint plat op je huid ligt en recht loopt (van je rug naar onder je buste hoort het lint parallel te lopen)
 5. Het lint hoort strak te zitten, want 90% van de steun die je straks zal krijgen van je bikinibovenstuk zal van de band komen en niet van je schouderbandjes.  
 6. Schrijf het nummer op, wat je zojuist hebt gemeten, dit is je omvang (onderwijdte) 
 
borstomvang meten 
 
borstomvang berekenen bikinitop
 
 1. Pak nu het meetlint weer en meet nu het volste deel van je borsten, trek dit niet te strak aan en zorg dat het meetlint horizontaal is. Het beste is om zelf horizontaal te staan met je bovenlichaam, zodat je borsten naar voren vallen en je borstvet van opzij ook mee gemeten wordt. Door jarenlang verkeerd passende bh’s te dragen kan je borstvet wat opzij gedrukt zijn, wat dus eigenlijk naar voren gedrukt moet worden door je cup. Je hebt nu de borstomvang gemeten en schrijf dit nu ook op je papiertje. 
Met de onderwijdte en de bovenwijdte kan je nu de juiste maat bikinitop uitrekenen.  
 

Handig schema voor de juiste maat

 

Je hebt nu onderstaand schema nodig waaruit je eenvoudig kunt opmaken welke omvang en welke cupmaat je hebt. Bepaal dus als eerste links in de kolom  je onderbustewijdte (omvang) en daarna pas rechts daarvan met de uitkomst van de borstomvang meting welke cupmaat hierbij past.  
 
bikinimaat advies handig schema maten
 
Tip: 
 
Heb je vollere grote borsten dan kan je kiezen voor 1 cupmaat groter, zijn je borsten wat aan de kleine kant, dan zou je een cupmaat kleiner kunnen kiezen uit het schema. Wil je graag een strakkere bikiniband dan kan je beter kiezen voor kleinere omvang maar dan wel met grotere cup. Wil je een losser zittende bikiniband, dan kies je voor een kleinere omvang, maar dan ook een kleinere cup in dat geval. 

Hopelijk kom je er dankzij deze eenvoudige instructie uit en ben je klaar voor het leukste gedeelte: lekker shoppen naar een leuke bikinitop in jouw perfect zittende maat! 
 

vrijdag 27 september 2019
Roos
bikinitopmaat, maat bikinitop uitrekenen, bereken bikinibovenstukje cupmaat