Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Bad(mode) kleuren voor een lichte huid

Met zoveel badkledingstijlen, kleuren, dessins en zoveel mooie modellen om uit te kiezen, kan het zoeken naar badkleding die het beste bij je huidskleur past best lastig zijn. Heb je een bleke of lichte huid, laat dan dit artikel je helpende gids zijn, zodat je je fijn in je zwemkleding zult voelen en je er tijdens je volgende vakantie op je best uit kunt zien in je zwemkleding.

 

Badmode kleuren voor een lichte huid

 

Het eerste dat je moet onthouden, is dat er geen specifieke kleur of tint is die je zou moeten dragen. Je kan elke kleur beachwear dragen zolang je er maar goed in voelt! Wil je echter weten welke kleurenpaletten jouw huidtint op een natuurlijke wijze aanvullen, dan moet je eerst bekijken wat voor ondertoon je huid heeft.

Welke huidtint heb jij?

Kijk eerst eens naar je polsen, als je deze kleur vergelijkt met die van een vriendin kan je gemakkelijker de verschillende huidtinten ontdekken. Heeft je huid een gele of roze ondertoon? Mensen met een gele ondertoon zullen groene aderen hebben en mensen met een roze ondertoon hebben meer blauw gekleurde aderen.

Welke huidtint heb jij

Warme huidskleur

Als je een gele ondertoon hebt, dan heb je een warme huidskleur, terwijl personen met een roze ondertoon een koele huidskleur hebben. Het begrijpen van de ondertoon van je huid is de eerste stap om te begrijpen welke kleur het beste bij je blote huid past.

 

   

 

  

Neutrale huidskleur

Het is ook mogelijk dat je een neutrale huidskleur hebt, dat betekent dat je een mix van zowel koele als warme eigenschappen hebt. Als je niet zeker weet welke huidskleur je hebt, volg dan de stappen in deze handleiding. Als je eenmaal begrijpt welke huidskleur je hebt, scroll dan verder naar onderen om de bikini of badpak te vinden die jou het allerbeste staat qua kleur!

Type gele ondertoon Donkere ogen, donker haar

Type gele ondertoon: Donkere ogen, donker haar

Als je een blanke huid hebt met donkere ogen, donker haar hebt van nature en je na het zonnen goudbruin en brons kleurt, heb je waarschijnlijk een gele ondertoon. Dit betekent dat warme tonen een aanvulling zijn op je huidskleur. Aardetinten zullen je fantastisch staan. Denk daarbij aan donkerbruin, intens rood, donkergroen, goudoranje, donkergeel, warm roze etc.

 

Type roze ondertoon licht haar en blauwe of groene ogen

Type roze ondertoon: licht haar en blauwe of groene ogen

Je hebt een roze ondertoon als je huid rood of roze kleurt als je bruin wordt, je van nature licht haar hebt en blauwe of groene ogen. Bij personen met een roze ondertoon passen koele kleuren, zoals paars, poederblauw, felblauw en donkerroze. Deze kleuren complimenteren de roze ondertonen van de huid.

 

Veelzijdige neon roze bandeau bikini van PHAX

 
 

  

Type neutrale ondertoon: Hazel ogen

Hebben je ogen een hazel kleur, dan heeft je huid zeer waarschijnlijk een neutrale ondertoon. Blondines hebben een donkere ondertoon in hun haar, terwijl brunettes warme tonen door hun haar zullen hebben. De meeste kleuren zullen een neutrale huidskleur complimenteren, maar het beste is om te felle kleuren te vermijden omdat dit je natuurlijke kleur zou kunnen verbleken. Streef naar kleuren in het midden van het spectrum, zoals zachtroze en perzik, jadegroen, pastelblauw, grijs en gebroken wit.

 

 

     

Do’s en Dont’s

  • Over het algemeen zullen koele tinten zoals roze, paars en turkoois goed staan bij lichte huidtinten, maar veel pastelkleuren kan je gerust dragen als heldere en opvallende kleuren niet bij je stijl passen.
  • Het is de moeite waard wat tijd te besteden aan het begrijpen van de ondertonen van je huid, en hoe je ogen en je haar met je huid ‘’werken’’, zodat je kunt nagaan welke kleuren het beste bij je passen.
  • Sommige pastelkleuren zullen bepaalde lichte huidtinten niet complimenteren, omdat ze zich zullen aanpassen aan je huidskleur. Dit is ook het geval met de kleuren zwart, oranje, geel en grijs. Je moet goed begrijpen wat jouw uiterlijk (en ook je stijl) complimenteert en het is zeker de moeite daar meer over te lezen of leren via een cursus.
  • Het belangrijkste om te onthouden is dat welk badkledingstuk je ook kiest, het altijd goed voor je is als je er comfortabel en zelfverzekerd in voelt tijdens je vakantie. Zwemkleding is immers ontworpen om je prettig in je lichaam te voelen op de voor jouw best mogelijke manier.

Vind de perfecte bikini

Nu jij weet welke bikini het best bij jouw lichaam past, kan je veel makkelijker tot een besluit komen. Ga dus lekker zoeken en scrollen door al die trendy zwemkleding op onze site, waar je de grootste verzameling bikini’s, badpakken en tankini’s kunt vinden, zodat je niet langs al die websites hoeft van badmode webshops. Wij hebben ze hier allemaal voor je verzameld zodat je de beste kleuren, prijzen en modellen met elkaar kunt vergelijken! Have fun!
 

woensdag 24 oktober 2018
Roos
Kleuren, huidtint, kleurenanalyse, badmode