Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

5 x waarom zwemmen zo goed voor je is

Als je een sport zou moeten kiezen die veel effect heeft op je gezondheid én de vorm van je lichaam, dan is dat toch zeker wel zwemmen. Het is niet alleen voor je lichaam goed, ook je mentale gesteldheid vaart..eh..zwemt er wel bij. Toch kan je er ook een beetje tegenop zien om naar het zwembad te gaan; tja, sta je daar in je bikini. Als je wat onzeker bent over je lichaam verzin je vast heel veel smoesjes om niet te hoeven gaan. Maar laten wij nou met heel veel tips en weetjes komen zodat je supergemotiveerd aan zwemmen wilt beginnen? Het is absoluut de moeite waard!

 

5 x waarom zwemmen zo goed voor je is

 

 

Met zwemmen kan je op ieder moment beginnen

Zwemmen is net even anders dan hardlopen of fietsen. Met zwemmen belast je namelijk zo min mogelijk gewrichten en het is stukken veiliger dan fietsen in het verkeer. Aan zwemmen kan je beginnen op de dag dat je besluit dat je het wilt en je kan het blijven doen totdat je een oud omaatje bent, die zwemmen zelfs vaak nog sneller dan iemand van in de twintig! 

 

Zorg dat je gemotiveerd blijft

Wanneer je hebt besloten te gaan zwemmen zorg dan dat je ook gemotiveerd blijft. Loop niet te hard van stapel door elke dag te willen gaan. Begin eerst eens met 3 vaste tijden per week en zwem dan bijvoorbeeld een uur. Zet dit op je kalender en houd deze tijden altijd vrij. Dit zijn namelijk belangrijke afspraken met een heel belangrijk persoon die daar heel gelukkig van wordt, namelijk JIJ!! Koop een hele mooie bikini, een cool badpak ..trakteer jezelf op zwemkleding waar jij je prettig in voelt. Mooie tas erbij, lekkere badslippers, een duikbril en gáán!

 

Wat maakt zwemmen tot de ultieme sport? De feiten:

1 Met zwemmen verbrand je superveel calorieën!

Wist je dat je met een uur baantjes zwemmen ongeveer 500 tot 750 calorieën verbrandt? Als je daarbij ook nog gezond eet kan je heel snel resultaten behalen! Als je overgewicht hebt is wandelen of fietsen vaak al te zwaar, dan is zwemmen met zijn low impact op spieren en gewrichten de ideale training! Doordat zwemmen zo’n beetje de grootste energieverbrander is, is het zelfs nog effectiever dan fietsen of hardlopen. 
 

2 Zwemmen is mild voor je lichaam

Het water in het zwembad draagt zo’n beetje 90% van je gewicht. Kan je nagaan hoe prettig dat is, je wordt gedragen terwijl jij lekker aan je conditie aan het werken bent. Als je net begint met sporten of te zwaar bent, dan is zwemmen een hele verstandige keuze, omdat het risico op blessures veel kleiner is dan de meeste andere sporten.
 

3 Zwemmen maakt je botten sterker

Zwemmen is pure krachttraining! Je moet kracht zetten om je door het water te verplaatsen dus als je elke week heel braaf gaat zwemmen zal je merken dat je lichaam steeds sterker wordt. Als je bijvoorbeeld in de menopauze bent en merkt dat je zwakkere botten krijgt dan is zwemmen een hele goede sport om je botten weer aan te sterken.
 

4 Zwemmen is goed voor je hart

Het kan niet op, zwemmen maakt je niet alleen leniger, krachtiger en sterker, het is ook nog eens heel goed voor je hart. Natuurlijk, want je hart is een spier! Het pompt enorm veel bloed rond als jij van de ene naar de andere kant zwemt, wat zorgt voor een hele goede doorbloeding waardoor de belangrijkste spier in je hart een enorme boost krijgt. Dertig minuten zwemmen per dag zorgt ervoor dat het risico op hartziekten met zo’n 30% afneemt! Kan je nagaan!
 

5 Zwemmen vermindert stress

We schreven het al, zwemmen is goed voor je mentale gezondheid. Je komt met zwemmen heerlijk tot rust. Dat klinkt gek als je naar het zwembad gaat om te sporten, maar naast de inspanning is het ook enorm ontspannend. Stress zal daardoor verminderen en minder vat op je krijgen en bovendien zullen vetten minder snel opgeslagen worden in je lichaam. 

 

Zwemmen, even een moment voor jezelf

Tot slot, wil je af en toe eens lekker een moment voor jezelf, dan is zwemmen echt iets voor jou. Sommigen gaan misschien liever naar mindfulness of Yoga, maar zo zen kan je zwemmen ook beleven. Terwijl je baantjes aan het zwemmen bent, geef je dan eens lekker over aan het water en denk niet alleen aan dat je de overkant wilt bereiken. Geniet onder water van de bubbeltjes die omhoog dwarrelen, kijk om je heen en let op hoe anderen zich bewegen in het water, geniet van de streling van het water en kijk naar het licht dat op het water weerspiegelt. Het is een compleet andere wereld als je het maar wilt zien! Gogogo girl en vergeet niet jezelf te trakteren op een hele mooie bikini he!

 

 
woensdag 18 december 2019
Roos
zwemmen, sport, tips