Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Het effect van chloor tijdens het zwemmen

Heel veel mensen weten het niet meer chloor kan u zwemkleding erg beschadigen. Helaas zijn er heel veel mensen die dit niet weten. Veel mensen kijken alleen maar naar het kleurtje in plaats van naar de kwaliteit van het kledingstuk die snel beschadigd kan raken door het gebruik van chloor in zwembaden. Het zou natuurlijk zonde zijn als je net een nieuw badpak hebt gekocht en dat hij al lelijk wordt na een paar keer zwemmen.

 

Waarom chloor?

Waarom gebruiken zwembaden chloor precies? Zwembaden gebruiken chloor om alle gevaarlijke bacteriën in het water te doden. Als chloor gevaarlijke bacteriën kan doden is het toch ook veilig om te zwemmen tijdens corona? Daar is nog geen ja of nee antwoord op. Hugo de Jonge zegt wel dat chloor als een desinfectie middel werkt en dat het virus daar niet tegen kan echter is daar nog geen bewijs van. Wanneer het chloor aan het water toegevoegd wordt dood het chloor niet alleen de bacteriën in het water, maar ook de bacteriën die ook later in het water komen. Helaas kan chloor de kleur van je zwemkleding wel vervagen. Dit is maar een ding wat chloor kan doen. Chloor kan ook de stof van niet chloorbestendige zwemkleding beschadigen. Hierdoor zal het de vorm verliezen en de kleur vervagen. Wat ook een feit is dat chloor je haar groen kan maken.

 

Sportief LASCANA badpak met prachtig rugpand | blauw of roodModellerend badpak van Venice Beach in zwartLascana zwarte badpakjurk voor grotere maten

 

Hoe kan je jezelf en je zwemkleding beschermen?

De beste manier om chloorschade tegen te gaan is door chloorbestendige zwemkleding te kopen. Sommige stoffen zijn niet bestendig tegen chloor zoals lycra, nylon en katoen. Als je zwemkleding gemaakt is van een van deze stoffen zal de kleur snel vervagen en uiteindelijk ook de vorm verliezen. Er is natuurlijk ook zwemkleding wat wel tegen chloor kan. Die zwemkleding is gemaakt van microvezel polyester (PBT), dit materiaal is zeer bestand en kan worden gebruikt in zwembaden waar gebruik word gemaakt van chloor. Niet alleen chloor kan je zwemkleding beschadigen maar ook wasmiddelen en machines. Het beste en het veiligste is om warm water met milde zeep te gebruiken om alle chloorresten en zoutwater effectief te verwijderen. De oplossing om groen haar tegen te gaan is een badmuts. Wij hebben een groot assortiment badmutsen zowel voor kinderen als badmutsen voor volwassenen. Ook hebben wij badmutsen voor mensen met lang haar in ons assortiment.

 

 

Tips om je zwemkleding lang te kunnen gebruiken

Stop je zwemkleding niet in een droger, drogers zijn net schuurmachines voor zwemkleding, hierdoor kan er onnodige schade ontstaan. Een grote fout wat veel vakantiegangers maken is je zwemkleding laten drogen in de zon, zonlicht kan de kleuren vervagen en de stof wijder maken. Ook is het niet slim om je na het zwemmen in een handdoek te wikkelen. Hierdoor zal het water en de chemicaliën opgenomen worden door de handdoek maar aangezien je jezelf ingewikkeld hebt blijft je zwembroek wel in contact met de chemicaliën. Daarom is het ook geen goed idee om je zwemkleding in een handdoek te wikkelen om ze mee te nemen naar huis.

 

 
 
 
 
zaterdag 21 november 2020
Eline