Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Badpak voor mannen

Er zijn steeds meer mannen die in badpak zwemmen en misschien nog wel veel meer die graag in een badpak zouden willen zwemmen, maar dit (nog) niet durven. Gelukkig is het mannenbadpak in opkomst. Trouwens, het wordt ook wel eens mankini genoemd, terwijl het toch echt om een badpak gaat. Lees meer hierover en bekijk onze voorbeelden, tips en aanraders en doe lekker veel inspiratie op!

 

badpak voor mannen

 

Retro streepjesbadpak met pijpjes

Op Zwemkleding.nl verzamelen we alle zwemkleding voor mannen (en vrouwen en kinderen) die op dit moment in de bekende webshops te koop zijn. Opvallend leuke en hippe binnenkomer is het vintage heren zwempak met strepen van Litex Sportswear, die ons inspireerde om badpakken voor mannen in de spotlight te zetten. Dit leuke pak met bretels (suspenders) en pijpjes heeft de naam Frits en is verkrijgbaar in de maten M, L, XL, XXL en XXXL. Smaakt naar meer vinden wij, maar waar vind je eigenlijk mannenbadpakken?

 

Sportbadpak van Speedo met pijpjes en racerback

Unisex zwempak

Bijzonder weinig winkels en webshops bieden badpakken aan voor de heren onder ons, terwijl er wel steeds meer vraag naar is. Gelukkig blijken er ook veel vrouwenbadpakken te zijn die prima unisex gedragen kunnen worden. Vooral onder de sportbadpakken, wedstrijdbadpakken en hydro suits zijn veel modellen die zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden.

  

Waarom een badpak fijner is dan een zwemshort

Een groot voordeel van het dragen van een badpak ten opzichte van een zwemshort is dat het badpak bij het zwemmen tenminste niet onprettig gaat plakken en hangen. Een badpak sluit heerlijk aan op je lichaam. Als je een zwemboxer en zwembroek te bloot vindt en je graag je borst ook bedekt hebt, of je wilt graag littekens of wonden bedekken, dan is een badpak ideaal. Het voelt én staat ook nog eens heel sportief en geeft je zelfs het gevoel dat je er sneller mee zwemt.

 

  

 
 

TIPS! Mannenbadpak: waar let je op

Veel sportieve damesbadpakken zijn een prima alternatief om als herenbadpak gebruikt te worden, omdat ze vaak een minder vrouwelijk model hebben en veel meer de edele delen bedekken. Het achterwerk is vaak meer bedekt, het decolleté is wat hoger en er zit vaak geen cupmaat in. Belangrijk is ook dat het badpak goed aansluit bij de liezen en daar genoeg rek en ruimte heeft. Zo is er van onderen niets zichtbaar en heb je ook geen inkijk op plekken waar je dit niet wilt. Tevens moet je opletten met dunne schouderbandjes, waardoor het van achteren kan lijken alsof je een bikini draagt.

 

     

 

Mooie achterkant

Laag, hoog of nog hoger uitgesneden is vaak een persoonlijke voorkeur. Ook de achterkant is puur smaak; je hebt achterkanten met gekruiste bandjes, je hebt de racerback of een achterkant die heel laag zit of juist een achterkant met hoge sluiting met rits. Het is maar net wat jij een mooie look vindt en hoeveel bewegingsvrijheid je wilt.

 

 

 
      

Favoriete merken voor mannen

Genoeg merken die mannen kunnen dragen die eigenlijk voor vrouwen zijn bedoeld. Favoriete merken zijn Speedo, Adidas en Arena. Er zitten genoeg damesbadpakken tussen die voor heren geschikt zijn en vaak veel mooier staan en zitten, dan de speciale herenmodellen. Een geschikt alternatief voor een badpak is een zwembroek of zwemboxer in combinatie met een duiktop, zwemshirt, wetsuit of surfpak, waar je toch je bovenkant / borst mee bedekt.

 

 
Een zwemshirt of duiktop is een prima alternatief om bijvoorbeeld je borst te bedekken

 

Herenbadpak: Voorbeelden en tips

We geven je hieronder nog veel meer voorbeelden zodat je makkelijker een keus kunt maken en straks zelfverzekerd bij het water kunt genieten! Of bekijk onze site om nog veel meer modellen te zien die prima als man gedragen kunnen worden. Een zwart of blauw gekleurde badpak is het meest favoriet, maar misschien ben je gek op vrolijke felle kleuren en leuke printjes. Dan kan je op onze site ook zeker terecht!

 

 

woensdag 9 mei 2018
Roos
mannenbadpak, herenbadpak, tips, zwempak voor mannen