Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Wat is UV-zwemkleding precies?


De zomers worden langer en warmer, en de kinderen worden dus ook veel meer blootgesteld aan de UV die in de zonnestralen zit. Stel je voor het is een warme zomerdag in Nederland en de zon schijnt volop en je zit aan het strand. De kinderen willen natuurlijk de hele dag zwemmen en spelen op het strand maar er is een probleem. Je moet je kinderen wel insmeren. Na de eerste keer dat je ze ingesmeerd hebt rennen de kinderen naar het water en gaan zandkastelen bouwen bij het water. Dit gebeurt allemaal terwijl de zon vol schijnt. Zoals iedereen wel weet moet je kinderen meerdere keren per dag insmeren maar krijg ze nu nog maar is zover om ze nog een keer in te smeren.

 

 

Wat is Uv-straling?

De zon is een vuurbal die een heleboel energie uitstraalt. Dat we niet we niet onbeperkt kunnen zonnen, komt vooral door een klein deel van alle zonnestralen. De ultraviolette straling ook wel Uv-straling genoemd kan schade aan de huid veroorzaken of op korte termijn verbranden en op lange termijnen versnelde veroudering van de huis, maar Uv-straling vergroot ook de kans op kanker. De hoeveelheid Uv-straling hangt niet af van de tempratuur. Ook op een zonnige dag met een lage tempratuur kan er veel Uv-straling zijn.

 

 

Wat doet Uv-straling met de huid?

Mensen vinden het vaak heel belangrijk om bruin te worden. Een tintje is nog altijd een teken van gezondheid en soms na een vakantie een bewijs dat het goed weer is geweest.

 

Beschadigingen in de huid

De Uv-straling wordt geabsorbeerd door de huid maar dringt niet erg diep in. Het grootste deel wordt al in de opperhuid geabsorbeerd. De straling wordt daar door moleculen zoals eiwitten en DNA geabsorbeerd, waarin dan veranderingen kunnen optreden. De veranderingen zijn schadelijk maar gelukkig worden beschadigde moleculen meestal afgevoerd.

 

 

Wat zijn de risico’s?

  • Vroegtijdige veroudering van de huid
  • Pigmentvlekken en andere cosmetisch storende effecten
  • Oogletsel
  • Huidkanker

 

 

UV-zwemkleding

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem maar ook zeker een gevaar. Wij bieden UV-beschermde zwemkleding aan waarbij uw kind veilig kan spelen op het strand zonder te verbranden. UV-kleding beschermt tegen uv-straling door een speciale weeftechniek van de stoffen. De beschermende werking komt dus niet door een chemische behandeling van de stof. Vaak bestaat UV-kleding uit goede kwaliteit Nylon en Elastane. De stoffen ademen goed en werken isolerend. Dit betekent dat UV-kleding verkoelend werkt als het warm is en bij koud weer houdt het je huis juist langer warm. Nog een groot voordeel is dat de stof snel droogt. Dit is bij gebruik van UV-zwemkleding vooral heel fijn. Want ook in het water ben je met UV-zwemkleding goed beschermd. Het water heeft geen impact op de UV-beschermende werking. Ook kun je UV-kleding en UV-zwemkleding gewoon wassen, zoals in het wasvoorschrift beschreven staat. De UV-bescherming gaat door het wassen niet verloren. Een duurzame manier van zonbescherming dus. Interesse? Bekijk dat onze UV-zwemkleding voor mannen, vrouwen en baby’s hier.

vrijdag 4 december 2020
Eline