Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor blote benen met spataderen

Iedereen heeft wel iets, te dik, te dun, cellulitis, striae of…spataderen. Spataderen herken je aan de blauwe of paarskleurige adertjes die je vlak onder de huid ziet lopen. Je hebt kleine spataderen (takkenbosvenen) en grote spataderen (grote zijtakken) en die laatste kunnen ook nog eens lelijke verdikkingen geven. Gelukkig geven ze meestal geen klachten, maar mooi is anders. Wat nu als het zomer is en je wilt graag een korte strandbroek, rokje of een leuke bikini dragen, want dan kan iedereen ineens je benen zien en valt er niet zoveel meer te verhullen.

 

Tips voor blote benen met spataderen

 

Met spataderen toch lekker met blote benen buiten

Stel je wilt geen operatie of andere medische ingreep ondergaan, maar je wil wel dolgraag een badpak of bikini dragen. Als het snikheet is wil jij ook gewoon graag lekker frisse lucht langs je benen voelen en niet met een dikke legging, panty of spijkerbroek rondlopen. Het kan erg oneerlijk voelen als je al die mooie gladde benen om je heen ziet en jijzelf er niets aan kunt doen dat je benen ontsierende aderen hebben. Spataderen zullen nooit zomaar verdwijnen, maar je kunt er wel mee leren omgaan en met slimme trucs en tips je blauwe plekken verstoppen zonder dat jij er als een Eskimo bij moet lopen.

 

Verstop je benen onder een zomerse maxidress 

Een lange strandjurk of lange rok (oftewel een maxidress en maxiskirt) is een erg leuke oplossing en zeker ook nog heel hip en trendy. Het is het perfecte kledingstuk voor naar het strand en je trekt hem lekker over je zwemkleding aan. Als je dan tijdens het zonnen bedenkt dat je even een ijsje wilt halen of een eindje wilt wandelen, dan trek je de jurk of rok zo eventjes aan en voel jij je heerlijk vrij en vol vertrouwen omdat je zo toch op een hele zomerse manier je benen kunt bedekken zonder dat het raar of te overdressed lijkt. Draag er leuke luchtige slippers of ballerina’s bij en je kunt zo de straat op!

  

    

 

Been make-up

Wil je toch met blote benen over het strand lopen dan zou je eens kunnen kijken naar beenmake-up. Ja, dat bestaat! Het werkt echt perfect want blauwe plekken werk je binnen een paar seconden weg en als je ook nog eens een waterproof variant camouflage gebruikt, kan je ook nog eens lekker zwemmen. Enige nadeel is dat je benen steeds bruiner worden en dan je camouflagekleur te licht wordt en je dus een donkerdere kleur moet kopen. Tip: Koop een heel lichte kleur en een donkere kleur zodat je deze twee steeds naar wens kunt mengen! Het bedekt niet alleen spataderen, maar ook striae, phlebitis, zonnevlekjes, vitiligo, pigmentvlekken, littekens, brandwonden,  smoedervlekken, kneuzingen en tatoeages.

 

Een ragfijne panty dragen

Je hebt zulke dunne panty’s op de markt dat je niet eens ziet dat je er eentje aan hebt, ideaal dus voor je blotebenenprobleem. Wolford schijnt hele dunne panty’s te verkopen en je hebt ze in verschillende tinten, van licht tot donkerder. Je kan ook eens zoeken op de zelfbruinende panty 'Teint de Soleil' (Een bruingekleurde bijna onzichtbare panty die de illusie van blote benen wekt en die je nauwelijks voelt zitten).Wellicht een interessante tip voor als je gewoon lekker thuis of op straat een korte strandbroek wilt dragen, maar voor op het strand zal het wel niet zo ideaal zijn. Voor bij het water is beenmake-up praktischer. 

 

Pareo als omslagdoek om je middel

Een lekkere fladderende pareo om je middel staat helemaal niet raar. Integendeel, iedereen denkt dat je er gekleed bij wilt lopen, terwijl je stiekem op een handige manier de achterkant van je benen bedekt. De voorkant kan je dan lekker open laten waaien, vaak is aan de voorkant niet veel te zien van die ontsierende aderen. Je hebt semi doorzichtige chiffon pareo's, maar ook katoenen sarongs die je op heel veel verschillende manieren kunt dragen. Leuk voordeel is dat een pareo altijd past (one size fits all) en dat hij multifunctioneel is op vakantie. Hij kan ook prima dienst doen als afscheidingswandje, tafelkleed, picknickkleed, wandversiering, gordijn, handdoek, de dunne varianten zelfs als haarband...een pareo komt altijd van pas. Bekijk de pareo's en omslagdoeken op Zwemkleding.nl, dan kan je meteen alle webshops vergelijken op aanbiedingen en prijzen.

 

 

 

 

Verberg ze met camouflage crème of zelfbruiner

Zijn je spataderen erg opvallend en zijn ze erg blauw en paars, dan zou je in plaats van beenmake-up ook aan gewone camouflage crème kunnen denken of een zelfbruinende lotion. Voor je deze opbrengt is het een hele goede tip om eerst een gele camouflage crème op te brengen omdat blauw en geel elkaars complementair zijn en daardoor elkaar neutraal maken. Breng na de gele crème pas een laagje foundation aan of bruinen-zonder-zon lotion. Zo hoef je niet meteen met witte benen in de openbaarheid en kunnen ze langzaamaan bruin worden, waardoor je de zelfbruinende middelen ook niet meer nodig hebt na een tijdje.

 

 

Matchende strandbroek of broekrok

We kunnen ons voorstellen dat je je toch prettiger voelt als je benen bedekt zijn, zeker als je geen zin hebt in smeren of een strak zittende panty. Een lekker luchtige ruimvallende strandbroek of broekrok is misschien wel dé perfecte oplossing voor snikhete zomerdagen. Let er wel op dat je broek van linnen, katoen, viscose, lyocell of modal is en niet van polyester, dat voelt al heel snel benauwd terwijl de eerder genoemde stoffen verkoelend werken. De stof moet lekker luchtig en losjes geweven zijn en dun aanvoelen. We hebben een heleboel mooie strandbroeken en broekrokken op onze site staan en er zit er altijd wel eentje bij die perfect bij je bikinitopje of badpak matched!

 

       

 

 

 

Zwemlegging of carpri broek

Dan heb je tegenwoordig ook steeds vaker de zwemleggings en capri broeken. Dankzij de stijgende populariteit heb je lekker veel keus in leuke kleuren en modellen (zoek op onze site maar eens op ''capri''). Het is een geweldige manier om je spataders te verbergen, maar tegelijkertijd toch wat been bloot te geven. De zichtbare en dikste spataders zitten vaak wat hoog, zo rond de knieholte en vlak daaronder, en een broek die net over je knieen valt is dan ideaal. Je kan er een leuke tuniek boven dragen of een lang shirt en je loopt er behoorlijk zomers bij. Je kunt ze zelfs in zwembroekmodel krijgen, waarmee je dus het water in kunt.

 

 

  

 

 

Je bent niet de enige met een benenprobleem

Zoals je hebt gelezen is en blijft het lastig en vervelend om spataderen te hebben. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om er lak aan te hebben, maar ik weet uit ervaring dat dit helaas niet zo werkt. Het is gewoon fijn dat crème of een panty of een fijne luchtige lange jurk je net een beetje meer zelfvertrouwen kunnen geven zodat je ook wat aangenamer een hete dag doorkomt, zonder dat je benen verpakt zitten in veel te dikke stoffen. Misschien helpt het ook om te melden dat heel veel vrouwen en mannen met dit benenprobleem zitten en dat zij hun benen ook niet laten zien, waardoor het lijkt alsof jij de enige bent. Dat is dus niet zo! Je zou je nergens voor hoeven te schamen en wie weet durf je deze zomer wel gewoon zonder bedekking met je benen bloot. Je benen worden dan langzaamaan bruiner en zo vallen de spataderen ook niet zo erg op. Freedom!

 



PS Wist je dat zelfs Herman Brood last had van erge spataderen en hij daarom altijd ging zwemmen in een...duikpak? Dat is natuurlijk ook nog een optie ;)

 

 

 
maandag 10 juni 2019
Roos
spataderen, zwemkleding, tips, blote benen