Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Deze is niet zichtbaar

Vergelijk 30028 producten
Sorteer op:
Blog

Persol

Persol Zonnebril

De Persol Zonnebril is een zonnebril van superieure kwaliteit. Persol is een merk met een rijke geschiedenis, deze is hieronder te lezen, hieruit blijkt dat Persol een zeer innovatief merk is dat garantie voor een goede bescherming kan geven. Persol is een Italiaans merk, Italiaanse merken staan bekend om hun goede kwaliteit en afwerking. Ook dit is het geval bij de Persol zonnebrillen, de kwaliteit van het materiaal is hoogwaardig.
 
De Persol zonnebrillen gaan door middel van het Meflecto systeem naar jouw hoofd staan. De pootjes kunnen wijder of smaller en passen zich aan aan de vorm van jouw hoofd waardoor deze bril alleen nog maar passend is voor jou, dit getuigt van luxe en innovatie. De Persol zonnebril is herkenbaar aan het Romeinse zwaard op de hoek van het montuur, iedere zonnebril van het Italiaanse merk is voorzien van dit karakteristieke gevechtswapen. Dus voor een zonnebril van zeer hoge kwaliteit, een luxe uiterlijk en een zeer groot draagcomfort ben je aan het goede adres bij Persol.
 

Persol

Persol is een Italiaans zonnebrillen merk dat in 1917 is opgericht door de Italiaan Giuseppe Ratti. Persol komt van ‘per il Sole’, vertaald vanuit het Italiaans betekent dit ‘voor de zon’. De eerste zonnebrillen van het merk Persol werden ontworpen voor coureurs en piloten, die deze brillen nodig hadden tijdens hun werk. Wanneer de zon verkeerd stond konden zij hun werk niet veilig uitvoeren, daarom werden deze zonnebrillen ontwerpen. Door middel van een elastieken band werden deze brillen op de goede plaats gehouden.
 
Rond de dertiger jaren werden de eerste Persol brilpootjes aan het montuur toegevoegd. De pootjes zijn bevestigd door middel van een hoekstukje in de vorm van een Romeins zwaard, nog steeds heeft iedere Persol Zonnebril zo’n hoekstukje, dit is waaraan de Persol Zonnebrillen herkenbaar zijn. Later werd het Meflecto systeem toegevoegd aan de brillen, dit was wereldwijd het eerste brilpootje dat flexibel was. Ook de NASA liet speciale brillen ontwerpen door Giuseppe Ratti, deze brillen hadden glazen met vier lenzen. Ook tijdens extreme sporten worden de zonnebrillen van Persol gebruikt, namelijk waren er coureurs die de Parijs-Dakar rally reden met een Persol bril en de Himalaya top werd beklommen met de brillen van Persol.