Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Nivea

Vergelijk 1 producten
Sorteer op:
Blog

Nivea

NIVEA Zonnebrand

De NIVEA Zonnebrand producten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten producten, namelijk in lotions, sprays, gezichtscrèmes en oliën. Op deze manier kun je het product kiezen dat jij het meest plezierig vindt om aan het brengen op je huid. Ook voor iedere behoefte is een andere NIVEA zonnebrand, zo is er een zonbescherming voor kleine kinderen en baby’s, een bescherming specifiek gemaakt voor het gezicht, een NIVEA zonnecrème voor degenen met een gevoelige huid, er zijn After Sun producten en producten die voor een diepe bruining zorgen. Als laatste wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in de NIVEA zonnecrème beschermingsfactor.
 
Ben je op zoek naar een bruiningsproduct, dan zit hier geen bescherming bij in. Wil je wel bescherming, dan kun je kiezen tussen Laag, Medium, Hoog en Zeer Hoog. Naast het beschermen tegen de zon, hebben de NIVEA zonnebrand producten ook nog een voedende werking, zo zitten er verschillende vitaminen in en hydrateren de producten de huid, zodat deze niet uitdroogt. 
 

’s Werelds eerste

In de jaren 1900 was het voor de mensen uit de lagere klasse om een bruine huid te hebben, hierop werd neergekeken, dit betekende namelijk dat dag in dag uit op het land aan het werk was. Voor de hogere klasse was het in de mode om zo wit mogelijk te zijn, dit betekende dat je veel tijd binnenshuis doorbracht en dat straalde luxe uit. Vanaf de jaren ’20 van de vorige eeuw kwam hier verandering in, in deze tijden was het zoeken van activiteiten buiten huis modieus, er werd zelfs naar het strand gegaan. Coco Chanel was in dit tijdperk baanbrekend, zij was de eerste met een zonneproduct.
 
Er was in die tijd nog niet veel bekend over de schadelijke stralingen van de zon, maar wel wist men dat het slecht was om je huid te laten verbranden. Dit was voor NIVEA dé kans om in te spelen op deze nieuwe ontwikkelingen. NIVEA ging zich richten op producten die een verbrande huid zouden voorkomen en op producten die de huid hielpen herstellen na het zonnen. NIVEA was op de hele wereld het eerste bedrijf dat zonnebrand op de markt bracht, deze was genaamd NIVEA Ultra-oil, dit was in 1936.