Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Salades voor op het strand

 
Er is bijna niets leuker dan een heerlijke picknick op het strand. Je hoeft hiervoor niet perse een picknickmand te hebben. Een leuke strandtas en strandlaken voldoet ook al. Je koopt een paar ingredienten, tovert een heerlijke salade bij elkaar en je bent klaar om heel de dag op het strand te blijven. Een salade is gemakkelijk te maken, lekker fris en neemt makkelijk mee. Wij hebben voor jullie onze lievelingssalades op een rijtje gezet. 
 

Pas­ta­sa­la­de met gra­pe­fruit en gei­ten­kaas

 
1/2 pak suikerpeultjes (diepvries, a 450 g)
1 bak tagliatelle (verse pasta, 150 g)
1 rode grapefruit
200 g zachte geitenkaas ((bijv. Bettine blanc), verkruimeld)
2 eetlepels zure room
1 zakje rucolasla ((30 g), grofgesneden)
 
In pan water met 1 tl zout aan de kook brengen. Peultjes 3 min. koken, met schuimspaan uit pan nemen en in vergiet onder koud water afspoelen. In zelfde pan pasta beetgaar koken en in vergiet onder koud water afspoelen. Grapefruit dik schillen. Partjes grapefruit tussen vliesjes uit snijden. Helft van geitenkaas achterhouden, rest in steelpan met zure room laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Saus door pasta roeren en peultjes, grapefruit en rucola erdoor scheppen. Rest van kaas erover strooien. Lauwwarm serveren.
 
 

An­dij­vie­s­a­la­de met ap­pel

 
½ struik andijvie
1 zak eikenblad slamelange
1 zoete en frisse appel ((bijv. elstar), in blokjes)
1 duopak hamreepjes (200 g)
3 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl grove mosterd
 
Snijd het blad van de andijvie in reepjes en meng met de sla. Voeg de appel en hamreepjes toe. Maak een dressing van de olie, de azijn en de mosterd. Breng op smaak met peper en zout en meng de dressing door de sla. Lekker met in blokjes gesneden blauwaderkaas (bijv. Danish Blue) erover.
 
 

Spi­na­zie­sa­la­de met ap­pel en ca­mem­bert

 
4 appels (stevig, bijv. braeburn)
100 ml appelsap
4 eetlepels walnootolie
300 g verse spinazie
250 g camembert
1 eetlepel (cider)azijn
1 eetlepel scherpe mosterd
1 teentje knoflook (uitgeperst)
 
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd elke appel in 12 partjes. Breng de partjes met het appelsap aan de kook, draai het vuur laag en houd het sap nog 5 minuten tegen de kook aan. Schep de partjes dan met een schuimspaan op een bord. Kook het sap op hoog vuur in 10 minuten in tot er nog 2-3 eetlepels over zijn. Laat iets afkoelen. Klop in een grote kom het ingekookte sap met de azijn, walnootolie, mosterd en knoflook tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spinazie en appelpartjes luchtig door de dressing. Snijd de camembert in dunne puntjes. Verdeel de salade over vier diepe borden en leg de puntjes camembert ertussen. Lekker met knapperige broodjes.
 
 

Cous­cous­sa­la­de

 
30 ml kraanwater
200 g couscous
1½ citroen
3 el olijfolie
300 g doperwten
1 paprika
8 g verse munt
3 bosuitjes
200 g witte kaasblokjes
 
Breng het water (15 ml per 100 g couscous) aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom. Pers ⅓ van de citroenen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.
Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de rest van de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.
Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous. Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.
 
donderdag 11 augustus 2016
Jhemyla