Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

REVIEW: badpak KAMIYE ALL JELY KORAAL NABAIJI

Ik had de sportieve badpakken van Decathlon al wel eens vaker voorbij zien komen, maar ik ben meer van de tankini en was nooit echt van plan om er eentje aan te schaffen. Maar sinds eergisteren is daar echter verandering in gekomen. Hoe dat kan? Dat kan als je de gelukkige bent die een badpak van Decathlon mag uitproberen. En in ruil daarvoor beloofde ik een eerlijke review te geven. Dat vond ik een fantastische deal, dus op een koude woensdagavond ging ik met mijn nieuwe Decathlon Nabaijji badpak op weg naar het plaatselijke (warme) zwembad. Mmm!
 
REVIEW Damesbadpak KAMIYE ALL JELY KORAAL NABAIJI

Chloorbestendig NABAIJI  dames badpak 

Het badpak dat ik getest heb draagt de wat ingewikkelde tongbrekende naam KAMIYE ALL JELY KORAAL NABAIJI. De site van Decathlon zegt dat het badpak ontworpen is voor vrouwen die regelmatig (minstens een keer per week) zwemmen en dat het uiterst chloorbestendig is met een open model om vrij in te bewegen. Daar kon ik natuurlijk nog niets van zeggen toen ik er nog niet in gezwommen had.

Bestel het badpak een maat groter

Wat me als eerste opviel was dat het badpak zeer klein uitvalt. Het badpak is gemaakt van 100% polyester en daardoor niet zo rekbaar. Dit is omdat Elastan (wat kleding zo rekbaar maakt) is vervangen door PBT-vezel, die wel alle nodige elasticiteit biedt voor een heerlijk comfort, maar toch lang niet zo rekt. Voordeel is wel dat door deze vezel het badpak snel droogt en niet aangetast wordt door chloor en dus je badpak stukken minder laat slijten. Of het daardoor komt weet ik niet, maar ik adviseer om het badpak minstens een maatje groter te bestellen.

Badpak geeft je een mooi figuur

Online service Decathlon ontzettend fijn!

Dat heb ik dus ook gedaan, het badpak geruild voor een grotere maat, waar Decathlon gelukkig niet moeilijk over deed. Ik moet zeggen, de service online was echt ontzettend fijn en klantvriendelijk. Ik kon direct chatten met een medewerker die mij, na mijn klacht van de te kleine badpak, precies de goed maat adviseerde. Het badpak is verkrijgbaar van maat 36 tot en met maat 48 dus er is voor elke vrouw wel een geschikte maat. Voor mij werd het in elk geval maatje 40.

Kwalitatief goede stof, voelt stevig

Aangekomen in het zwembad kon ik dan eindelijk het badpak aantrekken en in het water gaan uitproberen. De stof voelt inderdaad stukken minder elastisch en slap aan als de badpakken en bikini’s die ik ken, maar eerlijk gezegd voelt het daardoor wel kwalitatief stukken beter en voelt het lekker stevig in de handen. Stevig en toch best zacht. Als ik ergens een hekel aan heb is het aan zwemkleding die lubbert en flubbert  en bij deze heb je meteen door dat dit niet zal gebeuren. Fijn! 

Badpak geeft je een mooi figuur

Het badpak trekt op zich makkelijk aan en na een eerste check in de spiegel ben ik helemaal niet ontevreden. De zwarte stukken die optisch het badpak een hogere snit geven doen je benen langer lijken dan ze zijn en geeft je doordat ze doorlopen tot aan je middel een erg mooi figuur doordat je taille stukken smaller lijkt. Het badpak is middelhoog uitgesneden (en dus niet te bloot) maar  toch hoog genoeg voor voldoende bewegingsvrijheid. De billen worden naar mijn idee ook een beetje gelicht zodat ook de achterkant er mag wezen. Ik ben zeer tevreden en in mijn nopjes.
 
Vrolijke sportieve look

Vrolijke sportieve look

Hier durf ik wel het zwembad mee in, waren mijn gedachten meteen (en ook enigszins opgelucht en verrast). Het badpak gaf me een zeker gevoel over mijzelf, wat ik toch echt wel een hele pré vind. De vrolijke bijna neon-achtige kleurtjes aan de voorkant geven het een hele speelse en sportieve look, al kan ik me voorstellen dat sommige (oudere) vrouwen dit een beetje té speels zouden vinden? Ik vind het in elk geval vrolijk staan en lekker hip. 

Borsten worden wat afgeplat

De bovenkant is recht en eerlijk gezegd vind ik wel dat het een beetje je borsten afplat. Beetje jammer. Maar doordat het badpak vooral voor sportievelingen bedoeld is en het waarschijnlijk de bedoeling is dat je vooral baantjes erin gaat zwemmen, kan ik me voorstellen dat het geen issue is voor vrouwen die zoeken naar een sportief en praktisch zwemoutfit. Het maakt je in elk geval een stukje gestroomlijnder, zal ik maar zeggen. De achterkant heeft een O-vormige rug en heeft bandjes die op de rug naar opzij lopen zodat de schouders vrij zijn zodat je gemakkelijk en ongehinderd kunt bewegen. Ik vind het vooral ook erg mooi, het lijkt van achteren bijna wel een soort van bikini met hoog broekje.

Knellende randjes bij bewegen in water

Eenmaal in het water kon het echte testen beginnen om waar het badpak voor gemaakt is. Ik heb er veel baantjes in gezwommen en ik vond het grappig om ineens zo op je badpak te letten. Normaal denk je daar niet zo veel over na. Ik weet eigenlijk niet eens of het normaal is dat je dan regelmatig de bandjes/randen voelt zitten bovenaan je benen en aan de voorkant bij je armen, net daar waar je oksels beginnen. Ik weet bijna wel zeker dat deze maat dit keer wel de goede was, maar ik voelde de bandjes af en toe wel een beetje in de huid knellen bij de zwembewegingen. 
 
Badpak zit lekker aangesloten en lubbert niet

Badpak zit lekker aangesloten en lubbert niet

Het badpak zit ook vrij stevig om je lichaam heen. Ik kon me er goed in bewegen, voelde me er heel vrij in, maar toch was ik me wel bewust van wat ik droeg in het water. Het voelde dus niet echt als een tweede huid. Het badpak bleef wel perfect zitten en er is geen moment geweest dat het ging lubberen of raar ging verschuiven of dat er luchtbelletjes tussen kwam. Het badpak absorbeerde ook geen water waardoor ik me er heel licht in voelde. Eenmaal uit het water voelt het ook prettig aangesloten zodat je niet bang hoeft te zijn dat je badpak ineens verschoven zit.

Leuk detail

Wat heel erg leuk was en wat ik bij toeval ontdekte (omdat iemand mij erop attendeerde) is dat de gele details op het badpak heel mooi oplichten onder water als ik in de buurt van een onderwaterlamp zwom. Fantastisch om te zien! Ook vind ik het logo van NABAIJI op de borst erg leuk op de een of andere manier. Leuk kleurtje en het geeft het badpak een beetje iets ‘’duurs’’. Klein detail, maar toch..

Leuk detail

Test ultra snelle droging 

Na het zwemmen heb ik het badpak goed met water gespoeld en was ik nog benieuwd hoe snel het badpak zou drogen omdat de fabrikant beweert dat het een stof heeft met een ultra snelle droging. Het natte ietwat uitgeknepen badpak heb ik opgehangen in een normaal verwarmde omgeving en het duurde een paar uurtjes voor hij écht droog aanvoelde. Ik kan me voorstellen dat hij in de zomer buiten zo binnen een kwartier droog wappert. Zo voelt de stof in elk geval wel. Maar bij het binnen drogen (zonder luchtstroom) was ik niet zo onder de indruk. Misschien had ik nog iets meer water eruit moeten drukken/knijpen?

Mijn conclusie 

Ik zou dit badpak zeker weer dragen, mede doordat ik vind dat het je een mooi figuur geeft waar ik me verbazend zeker in voelde. De wat mindere kantjes (licht afplattend bij de borsten en de licht drukkende/snijdende zijkanten bij mijn benen en vlakbij de oksels) waren niet zo irritant dat ik hem nooit meer aan zou willen. Het is dat ik zeer eerlijk over het badpak wil oordelen en het kan best zijn dat het me daardoor meer opviel dan normaal. Ik vind het dessin en het patroon erg vrolijk, niet te opvallend en toch lekker hip. Ik had echt het gevoel dat ik met een moderner badpak liep dan de rest van de vrouwen. En de prijs-kwaliteit (dit Nabaiji badpak kost slechts €24,99) is natuurlijk helemaal geweldig! Dat ik niet de enige ben die over het algemeen tevreden is, zeggen wel de 4,2 sterren (van de 5) die het badpak krijgt op de site!
 
reviews Decathlon KAMIYE ALL JELY KORAAL NABAIJI

Nog even de voor en nadelen op een rijtje:

Voordelen:
  • Afslankend model
  • Sportief uiterlijk
  • Geschikt voor regelmatig gebruik
  • Leuk, vrolijk en helder patroontje
  • Kreukt en lubbert niet
  • Perfecte pasvorm (sluit mooi aan)
  • Goed te onderhouden (hoeft alleen maar uit te spoelen met water)
  • Draagt comfortabel
  • Absorbeert niet veel vocht
  • Goed bestand tegen chloor en UV straling
  • Aqua resist label (in tegenstelling tot klassieke zwemkleding blijft het artikel intact en blijft elastisch)
  • Veel maten verkrijgbaar (36 - 48)
  • Milieuvriendelijk
  • Voldoende bewegingsvrijheid
  • Snelle droging
  • Prijs-kwaliteit verhouding perfect (€24,99)

Nadelen:
  • Decolleté komt niet tot haar recht
  • Badpak knelt een beetje bij sommige randen
  • Maten vallen te klein uit
  • Niet geschikt voor glijbaan
  • Rekbaarheid minder dan normaal badpak
 
Winactie Maak kans op een cadeaubon van 50 euro

Winactie: Maak kans op een cadeaubon van 50 euro!

Wil jij ook een sportief badpak of heb je wat anders op het oog bij Decathlon? Laat het ons weten op de zwemkleding.nl facebookpagina en maak kans op een cadeaubon twv 50 euro! Je kan er jezelf mee verwennen, maar je kan er ook een erg leuk cadeau voor onder de kerstboom van kopen! Dus snel naar Facebook en ding mee!
 
 
 
 
 
donderdag 15 december 2016
Roos
Review, badpak, NABAIJI, Decathlon, winactie