Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Review: Braun Silk-épil 9 Wet & Dry epilator

Ik voel me een echte bofkont. Al sinds ik jaren en jaren geleden wel eens mijn benen had geëpileerd met een epilator uit het stenen tijdperk, vroeg ik mij met een oprechte nieuwsgierigheid af of de epileerapparaten tegenwoordig beter zijn en hopelijk daardoor ook minder pijnlijk. Het lijkt me namelijk ontzettend fijn om me niet elke dag te hoeven scheren, maar een epileerset aanschaffen puur en alleen om te proberen vond ik eerlijk gezegd wat duur en ik was bang dat het apparaat na 1 poging voor de rest van zijn bestaan onderin mijn kast zou belanden. 

 

Review: Braun Silk-épil 9 Wet & Dry 4 in 1 epilator

Eerlijke review lezen?

En dáárom voelde ik me een enorme bofkont toen ik hoorde dat ik de (hier komt de moeilijk te onthouden naam): Braun Silk-épil 9-969v SkinSpa Wet & Dry 4 in 1 epilator met gezichtsreinigingsborstel uit mocht proberen in ruil voor een eerlijke review. En yessss my ladies (en waarom niet ook heren?), ik ga een eerlijke review geven, gewoon omdat dat mag én omdat ik zelf ook dolgraag ervaringen lees die mij niet alleen op de voordelen, maar óók op de nadelen wijzen. Kan je tenminste eerlijk beslissen of het ook iets voor jou is. En als het iets voor jou is, dan kun je de Braun SkinSpa nu aanschaffen voor slechts €124 (na aftrek cashback korting) in plaats van €199,99. 

Braun-Silk-epil-9-complete-set

Trappelen van ongeduld, hoe zou het voelen?

De dag waarop ik me verheugde brak aan: mijn epilator werd keurig verpakt aan mij overhandigd door de postbode. Als een jarige zo blij bevrijdde ik de Braun Silk-épil doos uit zijn verpakking en stond ik oog in oog met het apparaat waar ik niet op kon wachten om uit te proberen, maar tegelijkertijd ook best een beetje bang voor ben. Ik bedoel, het ding gaat me echt niet aaien en masseren, maar trekt al mijn haren uit mijn lijf toch?! 
 

Braun: Trappelen van ongeduld, hoe zou het voelen

Eerste indruk

Eerste indruk van de doos? Stijlvol, redelijk stevig en heb het luxe gevoel (door al die plaatjes) dat ik iets in huis heb waar ik heel veel aan ga hebben. Niet alleen zit er een epileerapparaat in de doos, maar krijg je er ook een extra apparaat bij, namelijk een  gezichtsreinigingsborstel met verschillende opzetstukken. Die zien er best prettig en professioneel uit. Na openen is het even zoeken waar alles zit en ik dacht heel even nog dat er wat opzetstukken misten, maar die zaten in een tweede laag van de doos ‘’verstopt’’. Alles voelt lekker stevig en duurzaam aan en opvallend is de aandacht voor het design. Het is een lust voor je oog en alhoewel de glinstertjes in het handvat meisjesachtig aandoen geeft dat juist een heel mooie en stijlvolle touch. 

 

Braun epileerapparaat in doos

Epileerapparaat

Na alles uit het plastic te hebben gehaald en hier en daar wat uit en in elkaar te hebben geklikt (het is zooo veel leuks in 1 keer wat je krijgt!) ga ik dan toch maar even de gebruiksaanwijzing inspecteren. En om deze review een beetje overzichtelijk te houden ga ik me nu alleen concentreren op het epileerapparaat en het epileren zelf, want daar doen we het tenslotte allemaal voor toch?

De verschillende opzetstukken

Ik lees (en zag natuurlijk ook al) dat je verschillende opzetstukken hebt die je bovenop het extra brede epileerhoofd kunt klikken. De meegeleverde opzetstukken voor het epileren zijn:

  • Hoog frequentie massageopzetstuk

Voor het epileren van het benen gebruik je het beste dit opzetstuk. Er zitten massageribbeltjes op en meedraaiende massageringetjes die dit opzetstuk tot mijn favoriet maken. De massage leidt je echt een beetje van de pijn af. 

  • Huidcontactopzetstuk

Ideaal voor het epileren van oksels en bikinilijn. De massage ontbreekt hierbij en daardoor is er meer ruimte boven en onder de mesjes waardoor je beter bij de moeilijk te bereiken plekjes van je oksel en binnenkant van je benen kunt.

  • Opzetstuk voor het gezicht

Dit speciale opzetstuk heeft een kleinere opening . Daardoor bedek je een flink stuk van de mesjes en kan je met meer precisie epileren. Handig dus voor je kin of rondom je mond!

 

Massagekoppen om jezelf te verwennen

Massagekoppen om jezelf te verwennen

En deze alleskunner heeft daarnaast ook nog verschillende massagekoppen waarmee je lekker je lijf kunt scrubben, masseren en ontspannen. Op de borstel/kussen-adapter kunnen namelijk borstels en kussentjes geklikt worden die je heerlijk verwennen voor en na de ontharing. In deze verpakking zitten:

  • Een scrubborsteltje

Dit heerlijk zachte borsteltje helpt ingegroeide haren te voorkomen door dode huidcellen te verwijderen.

  • Een diep werkende massageopzetstuk

Dit vibrerende kussen-opzetstuk is niet alleen lekker als je gaat epileren, maar dit kan je gewoon lekker naast je bed leggen als je wilt ontspannen of last hebt van pijntjes die je even wilt wegmasseren. Nog lekkerder is het onder de douche met bodylotion of massageolie.

 

Waterdicht dus neem lekker mee in bad

Waterdicht, dus neem het epileerapparaat lekker mee in bad!

Wat ik nou echt een enorm pluspunt vind is dat het epileerapparaat waterdicht is. Je kunt er dus mee in bad en onder de douche! Daar ben ik echt superblij mee, want epileren lijkt me de eerste keer veel relaxter in het water. Ik denk dat het warme water van het bad of de klaterende douche je pijn behoorlijk doen afnemen simpelweg omdat je afgeleid wordt door andere sensaties. Bovendien kan je het apparaat tegelijkertijd lekker schoon maken en dat klinkt me veel hygiënischer en praktischer in de oren.

 

De voorbereiding

De  voorbereiding

Dan breekt het moment aan dat het epileerapparaat is opgeladen (dit gaat supersnel =pluspunt!) en ik aan de slag kan. Spannend  voelt dat, maar wel leuk spannend. Ik besluit mijn allereerste epileersessie onder de douche te houden. Dat lijkt me toch iets minder pijnlijk. Ik ga als eerste mijn benen ontharen en gebruik hiervoor het hoog frequentie massageopzetstuk. De spanning stijgt en bereikt het hoogtepunt als ik de kop van het apparaat rond mijn enkels op mijn huid zet. Benen kan je namelijk het beste van beneden naar boven epileren. Het smartlight gaat automatisch aan (dit belicht het stuk huid wat je gaat epileren) en ik zet het apparaat op stand 1 qua snelheid (=zacht epileren). Ik las dat je je huid wat moet oprekken en je met zachte druk tegen de haargroeirichting moet bewegen. Ga ik doen!

En dan: Voor het eerst epileren

Ok, daar gaat ie dan….waahhhhh!! tiktikkerdetik voelt het..alsof ik heeeeele kleine speldenprikjes in mijn been krijg. Het eerste contact is het pijnlijkst maar al snel ga je wennen aan dit gevoel en hoewel het alles behalve lekker aanvoelt is het na een paar seconden eigenlijk best uit te houden. Stoer en standvastig (met de nodige pauzes want snel gaat het de eerste keer niet) epileer ik mijn hele been van beneden tot helemaal boven. Ai, de knieholte is best wel heel erg gevoelig en je kan dan ook het beste je been strekken als je daar bezig bent. 

Tot en met de bikinilijn gladde benen

Dan ga ik verder boven de knie tot helemaal aan de bikinilijn. Ik moet zeggen dat ik daar ontzettend tegenop zag, het leek mij het allergevoeligste plekje van je lichaam om haren uit te trekken, maar met dit apparaat vond ik het zo erg meevallen. Ik vond het zelfs nog minder pijnlijk dan de rest van mijn been, al kan het ook zijn dat ik inmiddels gewend was aan wat ik allemaal voelde. Resultaat na een uur epileren (ja ik weet het, ik deed er heel erg lang over) van top tot teen gladde benen! Ik ben TROTS op mezelf. Na afloop scrub en masseer ik mijn benen nog even met een lekker laagje crème, want een verwennerij hebben ze nu zeker wel verdiend. Ben benieuwd hoe lang mijn benen glad blijven! Oh ja…ontsmet je benen voor en na even met wat alcohol. Maar ondanks dat kreeg ik de eerste paar uren toch een best wit-met-rode-stippen been (zie foto). Dus neem deze tip van mij aan: epileer de avond van te voren zodat je jezelf dit ‘’oh-ooohhwww’’-momentje bespaart.

 

Rode stipjes op been

Epileren van gezicht en oksels

Voor mijn gezicht (ja, ook daar ga ik hem testen) gebruik ik het  opzetstuk met de kleine opening. Ik trek wel eens haartjes van mijn kin en als ik het aandurf om deze Braun daarvoor te gebruiken scheelt me dat zeeën van tijd. Haartjes op je gezicht zijn vaak klein en dun en moeilijk zichtbaar waardoor je heel lang aan het priegelen bent met een pincet. Ik ben dus wel wat gewend aan trekkerij aan haartjes op dit gebied en ook al voel je het epileren ook hier zeer zeker wel, toch is het prima te doen en het werkt zo ontzettend snel , prettig én efficiënt dat ik uiteindelijk ook het grotere opzetstuk aandurf want dat gaat helemaal snel! Ik ben hier helemaal blij mee. Zie ik een paar haartjes verschijnen, dan pak ik mijn Braun epileerapparaat en weg zijn de haartjes voor op zijn minst een week en dat in minder dan een halve minuut. Na een week groeit er wel weer heel lichtjes wat haar terug, maar dat is dan zoveel dunner dan wanneer je het zou scheren. En de oksels dan? Ok, honest, dat is de enige plek waar ik het echt niet aandurf na 1 halve minuut mijn tanden op elkaar gebeten te hebben. Dat is voor mij écht te pijnlijk en dat ga ik mijzelf niet aandoen. 

 

Wanneer de haartjes terug komen

Wanneer de haartjes weer terugkomen

Ik was wel benieuwd hoe lang het duurt voor je weer echt het gevoel krijgt dat je weer moet epileren/scheren. Ik heb de datum genoteerd en na 2 weken ga ik al wel wat haartjes zien (zie foto) waarvan ik ga denken: hmm ik moet er toch bijna wel weer aan geloven voor anderen dit ook gaan zien. Toch twijfelde ik, want de haartjes vallen niet eens zo heel erg op. Alleen al om te checken of het inderdaad minder pijn doet dan de eerste keer heb ik mijn benen voor de tweede keer geëpileerd. En het voelde echt zo veel beter deze tweede keer. Komt dat omdat de haartjes wat dunner terugkomen? Komt het omdat ze nog lekker kort zijn? Who knows..feit is dat ik vanaf nu maar een paar keer per zomer mijn benen hoef te ontharen. Ik ben fan!

Voordelen

  • Waterproof: Kan mee in bad en onder de douche en dat is top!
  • Mooi design en ligt stevig in de hand.
  • Prijs-kwaliteit verhouding is erg goed.
  • Verbazend snel opgeladen.
  • Pakt echt vrijwel alle haartjes, ook de hele kleintjes.
  • Heel veel mogelijkheden en opzetstukken die ook los van het epileren lekker zijn.
  • Batterij gaat lang genoeg mee voor uren epileren.
  • Makkelijk schoon te maken.
  • Eenvoudig te bedienen. 

 

Braun-Silk-epil-9-Wet--Dry-4-in-1-epilator

Nadelen

  • Maakt net zoveel lawaai als een gewoon scheerapparaat (je kunt dus niet stiekem ontharen).
  • Lampje..daar heb je niet echt veel aan. Maar is wel lekker fel.
  • Langere haartjes zijn soms moeilijk tussen de mesjes weg te krijgen.
  • Haren komen veel sneller terug dan ik hoopte, al naar een paar dagen zie ik al heel licht wat tevoorschijn komen en na 2 weken gaat het al een beetje opvallen. Ik denk dat je het vaker moet doen om zo uiteindelijk toch 4 weken haarvrij te blijven want ik merk wel dat mijn beenharen veel dunner en fijner en onopvallender zijn dan toen ik scheerde.
  • Over grote oppervlakten doe je stukken langer dan met scheren, omdat je langzaam over de huid moet bewegen.

Conclusie

De BRAUN Silk-épil 9 ben ik echt gaan gebruiken en ligt zeker niet onderin mijn kast. Zo af en toe om deeltjes op mijn gezicht te epileren (ik ben dolgelukkig dat ik van dat gedoe met een pincet af ben) en regelmatig voor de massage opzetstukken om even heerlijk tot rust te komen en 2 keer per maand voor mijn benen en bikinilijn. Ik denk zelfs wel eens in een opwelling dat ik zo snel mogelijk een reserve in huis moet halen voor als deze het begeeft. Te gek voor woorden natuurlijk, maar het geeft wel aan dat ik echt niet meer zonder zou willen. De pijn valt me (afgezien bij de oksels) bijzonder mee en daar waar je vaker epileert voel je als de haartjes nog piepklein zijn bijna echt helemaal NIETS. Ik zou niet eens zo snel weten wat er verbeterd moet worden aan dit apparaat. Misschien een beetje stiller, kan dat? 

 

Kortom: Koop gerust de Braun Silk-épil 9-969v SkinSpa Wet & Dry 4 in 1 epilator met gezichtsreinigingsborstel, want spijt zal je er niet van krijgen.

 

 

 

 
donderdag 1 juni 2017
Roos
Review, epilator, epileerapparaat, Braun Silk-épil 9