Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

De handige bikini gids

Bikini’s heb je in veel verschillende soorten en maten. Je hebt bandeau bikini’s, push-up bikini’s, grote cupmaat bikini’s, halterbikini’s..en ga zo maar door. Voor elke vrouw hebben wij een passende bikini, want elke vrouw heeft er een lichaam voor, als je maar de juiste bikini kiest. Daarom hebben wij een handige bikini guide gemaakt met uitleg over alle soorten bikini broekjes en bikini bh’s. Zo heb je altijd een bikini checklist bij de hand voor al die verschillende soorten zwembroeken en zwemtops die online te vinden zijn. Sla de link op in je favorieten of print deze pagina uit want alles wat je moet weten over bikini’s vind je hier!
 

BIKINI TOP GIDS

 

  

Beugeltop  

Een bikini top met beugel is onmisbaar voor vrouwen met een grote cupmaat door de ondersteuning die de beugel geeft. De beugel zorgt er tevens voor dat de bikini bh zijn vorm mooi behoudt, terwijl het tegelijkertijd de borsten ietwat omhoog lift en ze wat ronder uit doen komen. Het zorgt voor een erg mooi decolleté. Maar ook al heb je kleine borsten, dan kan een beugel top ook mooi staan en samen met een push-up vulling zorgen voor juist een iets voller decolleté. 
 

 

 

Grote cupmaat bikini top

 
Ben je gezegend met een volle boezem, dan is een bikini met grote cupmaat bh onmisbaar voor jou. De bikini’s voor grote cupmaten op Zwemkleding.nl hebben vaak beugels, hierdoor worden jouw borsten optimaal ondersteund. Een tip van ons: ga voor een model met bredere bandjes voor extra versteviging. Op zoek naar een bikini top met een grote cupmaat? Via onze zoekfunctie kun je aangeven wat jouw cupmaat is en je ziet meteen alle zwemkleding die jou past.
 
 

   

Bikini top met diep decolleté

 

Een bikini bh met diep decolleté (oftewel een diepe v-hals) is een diep uitgesneden bikini bh die je borsten ondersteunt door middel van beugels die in de ongewatteerde cups verwerkt zitten. De zijkanten van de bh en de cups bestaan uit dubbele stevige stof voor de extra ondersteuning. De beha heeft vaak normale schouderbandjes of een halternek. 
 
 
 

 

Bandeau bikini top

De bandeau top (ook wel bandini genoemd) wordt als een strapless top gedragen. Soms zitten er ook beugels in voor extra ondersteuning. Vaak worden er losse bandjes bijgeleverd. Zo ziet je bikini er toch elke keer weer anders uit. De dubbele stof aan de zijkanten, de voorgevormde cups en de extra voering zorgen voor goede ondersteuning. Wil je wel een trendy bandeau top maar ook stevigheid, ga dan voor een bandeau top met beugels.

 

 

 

Halter / halternek bikini top

Bij een halter bikini top sluiten de bandjes in de nek. Je hebt dus een mooie blote rug zodat je een egale bruine tint krijgt. Je decolleté en je nek komen mooi uit bij de haltertop. De haltertop geeft vaak ook een extra push aan de borsten zodat ze mooi naar voren komen. Is die push nog niet genoeg naar je smaak, dan kun je kiezen voor een haltertop met beugel of voor een model met vulling voor extra volume en steun. 
 
 

    

Push-up bikini top

Een push-up bikini bh accentueert jouw vrouwelijke rondingen en creëert in een handomdraai een oogverblindend decolleté. De onderkant en/of zijkant van de bh bevat een vulling en de beha heeft een diep uitgesneden cup. Deze combinatie zorgt ervoor dat de borsten naar boven en dichter bij elkaar worden geduwd zodat ze voller lijken. Bekijk onze bikini push- up tops.
 
 
 

Triangel bikini top 

Bij een triangel bikini top zit de bevestiging in de nek, waardoor de bikini top de vorm van een triangel krijgt, vandaar dus ook de naam triangelbikini, of driehoeks bikini. De triangel bikini bh kan je krijgen met dunne veters, maar ook met smalle en brede banden. De cups hebben soms wel en soms niet een beugel, maar zijn niet gevoerd. Een triangel bh is daardoor niet geschikt voor vrouwen met een cupmaat groter dan F, omdat het niet voldoende ondersteuning biedt. Bekijk alle triangel tops.
 
 
 

Tankini top met beugel 

Een tankini is een combinatie van een bikini topje en een tanktop. Vaak reikt de top tot iets boven je navel maar je hebt ook langere modellen. Je hebt push-up tankini tops, tankini tops met haltersluiting of triangelsluiting in de nek. Bij een tankini top met beugel zitten er ingenaaide beugels in de stof verwerkt die je borsten ondersteunen en iets liften. Een uitkomst voor vrouwen met een grotere cupmaat. Heb je een kleinere cupmaat dan is een tankini top zonder beugel ook zeer geschikt. 

 

 

BIKINI BROEKJES GIDS

 

  

Bikini string

Een bikini string heeft een hoger uitgesneden taille waardoor je hem hoog op de heupen draagt. Eigenlijk kan je de string omschrijven als een afgeslankte versie van de tangaslip, alleen is aan de achterkant het touwtje veel kleiner zodat je de billen in het geheel kunt zien. Dit is een model bikinibroekje die niet heel erg veel verkocht wordt en die we in Nederland dan ook bijna niet zien. 
 

 

Bikini tanga

Een bikini tanga broekje wordt ook wel semi-string genoemd. Aan de voorkant kan een tanga zwembroekje eruit zien als een gewone bikini slip maar het verschil zit hem aan de achterkant. Daar zit het broekje maar een klein stukje over de billen. Nét niet een string dus omdat de band iets breder is.
 

  

Bikini slip met koordjes


Een bikini slip met koordjes heeft aan de zijkanten touwtjes of gevlochten koordjes die je dicht kunt knopen. In het engels heet een bikini slip met koordjes een Tie-Side bikini. Het broekje is hoog opgesneden zodat je benen een stuk langer lijken. 
 

  

Bikini rio slip

De bikini rio slip is van alle tijden en bedekt bijna de hele bil. Door de hoog opgesneden voorkant lijken je benen langer. Wanneer je wat breder bij je bovenbenen bent, draagt een rio slip erg prettig omdat deze op het bredere gedeelte wat opgesneden is.
   


Bikini hipster broekje

Een hipster kun je omschrijven als een strakke boxer zonder pijpjes en met brede zijkanten. De taille is meestal erg laag. Je draagt een hipster daardoor lager op de heupen dan alle andere zwembroekjes. Er zijn bikini hipsters die de billen bedekken maar ook hipsters die wat hoger zijn uitgesneden en wat meer van de billen laten zien.

  

 

Bikini slip

Een gewone bikini slip bedekt iets minder huid dan de rio slip. De bikini slip is net als de rio slip hoog opgesneden waardoor je benen langer lijken. Bekijk onze bikini slips en laat je verleiden!

 

  

Bikini hotpants broekje

Bikini hotpants broekjes zijn zeer korte, nauw aansluitende en soms ietwat opgesneden bikini broekjes. Ook al zijn de pijpjes van de hotpants erg kort, ze bedekken je bilpartij wel volledig. 
 
  

Bikini shorts

De pijpjes van de bikini shorts zijn iets langer en zitten ruimer dan de bikini hotpants. Bikini shorts heb je in vele soorten en maten. Sommigen zijn echter wel bijna net zo kort als hotpants, anderen vallen iets langer. Soms is een bikini short moeilijk te onderscheiden van een rokje, omdat de pijpjes tegen elkaar aan vallen.
 

 Halterbikini in pastel oranje van PHAX (2-delig)  

Bikini slip met plooiband

Met de extra plooiband die bij de taille van deze bikini slip zit, kan je met een koordje eenvoudig en snel bepalen hoeveel huid je wilt bedekken. Als je gaat zonnen plooi je hem wat meer en als je gaat wandelen kan je er een soort mini broekje van vormen. Zo heb je twee broekjes in 1 en bepaal je zelf naar gelang je mood wat jij het fijnst vindt.
 

  

 

High waist bikinibroekje

Een high waist bikini broekje is een zwembroek met een hoge taille, waardoor je buik grotendeels bedekt is. Meestal valt een high waist broekje net iets onder je navel. Het is een klassiek model en geeft daarom een echte vintage-retro-feel. Bovendoen zijn de hoge taille broekjes bijzonder flatteus voor je buikje én billen. 
 

   Broekrokje van LASCANA met gedessineerde heupband

Bikini slip met rokje

Dit is een bikini slip die lijkt op een rokje (eigenlijk een soort van mini-sarong) en bedekt meer huid dan een gewoon bikini broekje. Ideaal als je stevige bovenbenen hebt of als je even een terrasje wilt pakken en er iets gekleder uit wilt zien.

 

  

Bikini boardshort

Een boardshort (of surfshort) is een zwembroek die net boven de knie valt. Je ziet deze broekjes veel terug in de surfwereld. De sluiting is vaak een brede boord met vier ringetjes waaruit touwtjes komen om de short mee vast te knopen. Dit soort broekjes wordt vaak gedragen door sportieve types en moet dus stevig aan je lijf zitten

 

Shop nu online naar de perfect passende bikini


Heb je net een nieuwe bikini nodig? Dan kan je zeker uit de voeten met bovenstaande uitgebreide bikini gids. Heb je bijvoorbeeld cupmaat e of cupmaat f, zijn je billen aan de grote kant, wil je jouw borsten beter uit laten komen? Alles kan met een goed passende bikini. Op Zwemkleding.nl bieden wij keus uit bijna 14.000 bikini’s in alle soorten en maten en we kunnen ons voorstellen dat het dan moeilijk is een keus te maken. We hopen het je door bovenstaande uitleg van alle soorten bikini’s het gemakkelijker te hebben gemaakt. Dan is het nu tijd voor de fun part! Shop nu online naar die ene mooie perfect passende bikini! You go girl!

 

 

vrijdag 8 juli 2016
Roos
bikinigids, bikini, guide, gids