Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

12 tips om je zeker te voelen in je bikini

De meeste dagen van het jaar loop je van top tot teen verhuld in kleren. Het is daarom helemaal niet zo raar als je jezelf wat onzeker voelt in een bikini. Je loopt er toch een beetje bloot bij voor je gevoel. Wij hebben een heleboel goede tips en weetjes en adviezen voor een perfecte bikini figuur samengesteld zodat je toch zelfverzekerd in je bikini bij het zwembad, strand of bij de strandbar staat te shinen. Want de mooiste, dat ben jij!

12-tips-om-je-zeker-te-voelen-in-je-bikini

Tip 1: Boost je bikinilook met een zonnehoed

Eén van de beste tips om zelfverzekerd in je bikini te voelen is tatatataaaaa..een mooie grote flipflop zonnehoed van stro of katoen en wat ook zo handig is, deze zonnehoeden zijn opvouwbaar en passen zo makkelijk in elke strandtas. De hoed houdt niet alleen je haren en de zon uit je ogen, je ziet er ook heel chic uit. Als je een mooie zonnehoed (online) weet te kopen die mooi met je bikini matcht dan steel je sowieso de show. 

Tip 2: Geef je borsten een ‘’push-up’’

Borsten die op een goede manier gelift worden, laten op miraculeuze wijze je taille slanker lijken. Who doesn’t want that?! Je kan push-up bikini topjes dragen, maar hee..je kan ook waterproof medical tape gebruiken. Dit is een huidvriendelijke plakband die je aanbrengt onder je armen en dan naar binnen toe onder je borsten taped. Aanwijzingen vind je genoeg op internet. Maar goed, met een goed passende push-up bikini top kom je er ook en hoe! Je hebt al een push-up bikini top met een AA cup tot push-up bikini cup D en groter, die allemaal doen wat ze moeten, je borsten een mooie, sexy look geven en waarmee je een prachtig bikini figuur krijgt.

Sloggi Samoa Push Up Bikini

Tip 3: Voorkom dat je buik opzwelt

Ben je onzeker over je gewicht, probeer dan positief te denken. Denk aan oplossingen en denk niet meteen dat het je nooit zal lukken af te vallen. Een positieve mindset geeft je al snel een zekerder gevoel en stimuleert om een dieet vol te houden. Het is echt een knopje in je hoofd die je om kan zetten. Nog een slimme life hack voor een slank lichaam waar je geen eens een dieet voor hoeft te volgen en waarmee je toch beter in je bikini past: Vermijd twee tot drie dagen voor je bikini-proof wilt zijn zout eten, koolhydraten en eet liever geen darmgasopwekkende groenten als bonen, uien en broccoli.  Als er geen eten in je maag zit is hij ongeveer zo groot als een vuist. Let daarom ook op de hoeveelheid eten die je nuttigt per keer. Als je slechts een handvol eten per keer eet, word je buik niet verder opgerekt. Maar goed, wil het allemaal niet lukken dan is er geen nood, een dikke buik verstop je easy peasy in een high waist bikini broek of wat dacht je van een corrigerende bikini broek? Het bestaat allemaal, dus maak er gebruik van!

Tip 4: Drink veel water 

Genoeg water drinken zorgt er niet alleen voor dat je voldoende gehydrateerd blijft zodat je huid er stralend uit blijft zien, het zorgt er ook voor dat je lichaam geen water vast blijft houden en je dus ook geen opgeblazen gevoel hebt. Let erop dat als je zweet je meer moet drinken. Neem je een dieet waarbij je veel water drinkt dan kan je al bikiniproof zijn in 2 weken!

Drink veel water

Tip 5: Probeer eens de ‘’slimme zit’’

Zorg dat je gaat zitten met je knieën omhoog, zo krijg je geheel gratis een virtuele liposuctie. Het vestigt de aandacht op je bovenlichaam en knieën en het vet op je dijen wordt op deze manier ook opgetild. Een andere slimme truc is om een soort ondiepe kuil te graven in het zand waar je billen net in passen. Zo verstop je heel slim elk teveel aan bilvet. Eh..moet je alleen wel de hele dag zo blijven zitten haha.

Tip 6: Experimenteer met verschillende bikini stijlen en vormen 

Bikini’s zijn er in veel verschillende kleuren, patronen, stijlen en vormen en ze laten je lichaam allemaal anders eruit zien. Experimenteer daarom met verschillende bikini’s en zoek welke bikini bij jouw type lichaam past. Een bikini in een grote maat is geen reden om er niet sexy uit te zien op het strand, je hebt bikini’s in grote maten en met bikini tops met grote cupmaten in de mooiste en de meest trendy designs. Focus vooral op je sterke punten! Kom je er niet uit, dan vind je hier een hele handige bikini gids waar we speciaal voor jou de vier soorten body types op een rij hebben gezet met daarbij de geschikte bikini voor jou! 

Tip 7: Sta rechtop 

Fake it ‘till you make it girl! Een goede houding zorgt voor flatterende lijnen waardoor je lichaam mooier uitkomt en waardoor jij er zelfverzekerder uitziet. Het voelt al stukken anders dan ineengedoken zitten. Trek je schouders dus naar achteren en doe je kin omhoog, zo lijk je langer en slanker. Probeer jezelf er wel contant aan te herinneren, hang desnoods post-its op in je keuken en op de spiegels om thuis alvast te oefenen en om er een gewoonte van te maken. Enne..ook als je zit moet je eraan denken je schouders naar achteren te trekken zodat je met een rechte rug zit. Lastig misschien, maar oh zo belangrijk! Je zal zien dat het op den duur een gewoonte wordt. Hello beautiful new you!

Tip 8: Een zonnebruiner mag best

Een bruine huid laat je er slanker uitzien. Raar maar waar. Maar zie jij er ook zo spierwit uit als de winter net voorbij is. Waarom dan niet een zonnebruiner gebruiken om alvast het ergste wit wat weg te werken? Voordeel is ook dat blauwe plekken en vlekken ook gecamoufleerd worden.

Tip 9: Scheer je wintervachtje weg

Ken je dat? Dat pijnlijke gevoel als je het zoute water in loopt, een hottub instapt of chloorwater in gaat als je net je benen hebt geschoren? Zorg er dan voor dat je al de dag voordat je naar het strand gaat je benen en oksels en bikinilijn hebt geschoren. Gebruik altijd scheerschuim om rode bultjes te voorkomen (die wil je ook écht niet als je in je bikini loopt) en gebruik een scherp scheermes met een vochtinbrengende strip. Of je kan een professionele waxbeurt overwegen om alle haren die je teveel vindt te laten verwijderen voor een perfecte bikinilijn. Het is dan wel wat duurder maar je kan dan wel een paar weken stoppelloos je bikini dragen!

Tip 10: Hydrateer je huid

Een lekkere bodylotion gebruik je niet alleen voor de heerlijke geur, maar is vochtinbrengend voor de droge plekken op je huid. Het zorgt ervoor dat je huid er weer fris, jong en stralend uitziet. Smeer je huid lekker in met cirkelende bewegingen voordat je een bikini aantrekt en voordat je een zonnebrandcrème aanbrengt.
 
Hydrateer je huid

Tip 11: Wees jezelf

Vergeet vooral niet dat mensen vooral op zichzelf gefocust zijn. Vrouwen maken zich veel meer zorgen over zichzelf terwijl ze in een bikini lopen, dan dat ze op andere vrouwen letten. Leg je focus vooral op wat er allemaal om je heen gebeurt. Geniet van je kinderen, je vrienden en denk aan de nieuwe herinneringen die je samen gaat maken. Dat je jezelf onzeker voelt in je bikini zou onderaan je lijstje van prioriteiten moeten staan. Je bent gewoon mooi zoals je bent. Houd ook in je achterhoofd dat iedereen op social media zich van zijn beste kant laat zien. Die work-out girls, fashionbloggers en wereldsterren zijn stiekem net zo onzeker als jij en denk daarom maar niet dat er een foto geplaatst zal worden waar niet even aan ‘’geshopt’’ is. 

Tip 12: Draag een bikini cover-up

Een geweldige manier om je zekerder te voelen is door een extra look aan je bikini toe te voegen. Dat doe je door een bikini cover-up zoals een strandjurk, pareo, strandshirt of bijvoorbeeld een strandbroek te dragen over je bikini heen. Of wat dacht je van een kimono of een sarong. Deze heb je in zoveel soorten en stijlen, dat je er altijd wel eentje vindt die fantastisch met je bikini combineert en het leuke is..je trekt ze zo uit als je even een duik wilt nemen in het water.


Na al deze tips kan je dan eindelijk zelfverzekerd met je prachtige bikini body het strand onveilig maken! Oh wacht..nog op zoek naar een bikini? Vind nu de perfecte bikini online door onze mooie bikini collectie te bekijken op zwemkleding.nl. We hebben bikini’s voor elk type vrouw: bikini’s in grote maten, bikini’s met een grote cupmaat, bikini’s van klein tot groot en van alle grote bekende online winkels zoals van de Wehkamp, Otto en Hunkemoller. En zoek je een bikini van Adidas, Ani Ani, Bonprix of van Asos, we hebben alle bekende merken wel op onze site staan. Een bikini online kopen is super easy, vaak nog goedkoper ook en in de meeste gevallen heb je hem dan morgen ook al in huis! 
En nu hup, zelfverzekerd naar het strand!  
 
zaterdag 6 augustus 2016
Roos
tips, bikini, bikiniproof, bikinibody