Zwemkleding van ruim 100 winkels
Altijd de nieuwste trends
0

Tips voor het kopen van een badpak

Online shoppen is fun. Het is overzichtelijk en bovendien prettig dat je niet alle winkels in en uit moet om de perfecte bikini of badpak te scoren. Er zit slechts 1 nadeeltje aan, en dat is dat je niet meteen om gespecialiseerd advies kunt vragen. Soms kan je gewoon wat goede tips gebruiken, bijvoorbeeld waar je op moet letten en wat er bij jouw figuur past. Met onderstaand artikel helpen we je al een heel eind op weg en wordt het kiezen van het perfecte badpak een stuk gemakkelijker.

 

Wil je een badpak kopen maar kan je wel wat gespecialiseerd advies gebruiken? Lees dit artikel en weet waar je op moet letten.

Voordelen van een badpak

Gaat het je puur om het zwemmen, dan is een badpak een stuk fijner. Bikinitops en broekjes kunnen nu eenmaal makkelijk verschuiven als je van een hoge duikplank springt, of lekker van de wildwaterbaan wilt glijden. Als je lekker baantjes wilt zwemmen, dan is een badpak ook veel praktischer, dus ga je wedstrijdzwemmen, dan is een bikini voor jou sowieso geen optie.

 

Kleurrijk badpak met wikkellook 

 

   

De juiste maat vinden

Een badpak in de juiste maat vinden is makkelijk als je rekening houdt met je eigen confectiemaat. Een badpak moet je eigenlijk nooit groter dan je eigen maat kopen. Integendeel, een badpak hoort eigenlijk strak te zitten omdat hij in het water nog een beetje ruimer wordt. Met een strak zittend badpak voorkom je dat hij gaat rimpelen en bobbelen en gaat hij ook niet verschuiven en kan je met een zorgeloos gevoel relaxen. Het kan dus gebeuren dat je een maatje kleiner nodig hebt dan je normaal draagt. Kijk voor de  maat goed in de beschrijving (of het label natuurlijk) en houd er rekening mee dat in de zwemwereld vaak gebruik wordt gemaakt van Engelse maten, dus je krijgt te maken met inches die je moet omrekenen naar de Nederlandse maat. Een handig ezelsbruggetje is dat je bij de Engelse maat 4 kunt optellen om de Nederlandse maat te krijgen. Dus een Engelse badpakmaat 34 is maat 38 in Nederland.

 

  

 
 

    

Goed blijven zitten

Ieder badpak heeft weer een andere ‘’ rug’’. Welke bij jou past is heel persoonlijk. Wil je dat het badpak goed blijft zitten, dan moet je opletten dat je randen overal goed aansluiten en er nergens een ruimte ontstaat als je je armen omhoog doet. Je hebt badpakken met een laag uitgesneden rug, met gesloten rug en met allerlei soorten bandjes, van gekruist tot gewoven en gestrikt. Een stevige rug met aan elkaar bevestigde banden blijft doorgaans het beste zitten tijdens het zwemmen.   

 

Welk materiaal kies je

Zoveel badpakken, zoveel verschillende materialen. We leggen in het kort uit waar je op kunt letten, zodat je zelf kan bepalen welke voor jou een goede keus zal zijn. Veel zwemkleding is gemaakt van polyster, wat een erg duurzame stof is. Vaak zie je ook Lycra, spandex of elastane op het etiket staan. Deze materialen zorgen voor de stretch. Hoe minder van deze stretch materialen in het badpak zitten, hoe langer het badpak mee gaat. Door het stretchen slijt een badpak nu eenmaal sneller. Vaak zie je op badpakken die alleen uit polyester bestaan ook een speciale naam staan, waardoor je deze meteen kunt herkennen. Een goed voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ‘’Endurance’’ van het merk Speedo.

 

 

Zwemkledingmerken met volop keus

Er zijn ontzettend veel zwemkledingmerken die badpakken in hun assortiment hebben. De één nog mooier dan de ander. Ga je voor sportief en zwem je graag baantjes, kijk dan eens tussen de badpakken van Speedo, Adidas of de sportbadpakken van Litex Sportswear. Stijlvolle badpakken vind je bij Seafolly en Shiwi kies je als je voor een perfecte pasvorm gaat. Lascana en Tweka bieden een eindeloze keuze aan badpakken met de mooiste dessins en modellen. Zo kunnen we nog wel een hele poos doorgaan, maar het beste is om zelf via de zoekfilters bovenaan deze pagina je weg te vinden naar een badpak waar je nog jaren plezier van zal hebben.

 


 

woensdag 18 oktober 2017
Roos
badpak, kopen, tips